Seminář RODINA MÁ PROBLÉM se vydařil!

od Už ti rozumím!

Sešli jsme se v hojném počtu v salónku hotelu DAP v Praze 6 a společně jsme strávili více než tři hodiny zajímavou přednáškou klinického psychologa, psychoterapeuta, rodinného terapeuta a akreditovaného kouče Mgr. Petra Růžičky, a také otevřenou a přínosnou diskuzí.


 

O čem jsme si povídali? O tom, co všechno od nás naši bližní očekávají a jak je těžké tato očekávání splnit, o tom, jak vlastně pomáhat, aby to bylo užitečné našemu blízkému a únosné pro nás, o hledání hranic, které je třeba stanovit při pomáhání a při společném soužití. Podívali jsme se na rodinu jako na systém, dověděli jsme se mnoho nového o stresu, o způsobech, jak mu čelit, o tom, jak je důležité, aby pečující člověk myslel také sám na sebe. Mezi účastníky byla i celá řada těch, kdo se "pečování" věnují jako profesionálové, například jako zdravotničtí nebo pedagogičtí pracovníci, a ti obohatili diskuzi pohledem ze svého úhlu. Tiskovou zprávu si můžete přečíst tady.

 

Velice nás potěšila velká účast a zájem o náš seminář, na který přijeli účastníci dokonce až z Liberce, Náchoda a Brna. Byli mezi nimi i představitelé Společnosti pro pomoc při Huntingtonově chorobě, se kterými jsme se domluvili na další spolupráci. Spokojenost účastníků s průběhem akce je pro nás největší odměnou! Už nyní se těšíme naneformální setkání, které proběhne 28. 3. 2013 také v hotelu DAP a tématicky naváže na včerejší diskuzi. Těšíme se na všechny zájemce! Hlásit se můžete už teď na mailu istrachotova@uztirozumim.cz.

 

Pohled byl zobrazen 528x od 30 květen 2014 do 28 duben 2024