Prezentiáda 2013

od Prezentiáda

„Nehraj si na hrdinu. Buď jím!“ – Prezentiáda 2013. Soutěž v prezentačních dovednostech pro středoškoláky, je opět tady za podpory BOXED, s.r.o.

„NEHREJ SI NA HRDINU. BUĎ JÍM!“

Prezentiáda je opět tady!

Skvělá atmosféra, týmová spolupráce, zlepšení vyjadřovacích schopností. Letos se už počtvrté rozjíždí celostátní prezentační soutěž Prezentiáda. Klade si za cíl pomoci studentům sebevědomě vystupovat před publikem.

Principem Prezentiády, soutěže v prezentačních dovednostech pro středoškoláky, je sestavit tříčlenný tým za podpory vyučujícího a vytvořit prezentaci na zadané téma. Letos mají prezentiádníci na výběr. Mohou zpracovat téma „Dokonalý učitel“, nebo se mohou věnovat otázce „Jak bych chtěl/a být ve škole hodnocen/a.“ Studenti tak mají možnost vyzkoušet si vystoupení před publikem, týmovou spolupráci a získat další neocenitelné zkušenosti. „Pokud přicházíte na pracovní pohovor a ještě nevíte, jak se správně prezentovat, jste určitě velice nervózní. Prezentiáda je jedinečná díky tomu, že studentům pomáhá prezentační dovednosti rozvíjet, a tím i odbourávat nervozitu,“ zdůrazňuje jedinečnost soutěže hlavní koordinátor Petr Kopřiva.

FOTO ZE SOUTĚŽE 2012

LOGO

PODMÍNKY SOUTĚŽE

Datum uzávěrky je 22. března 2013. Týmy se nejdříve musí zúčastnit nominačního kola, z něhož dvanáct nejlepších pokračuje do kola krajského, kde musí svou prezentaci přednést před odbornou porotou. Vítězové potom postupují do celorepublikového finále, které se uskuteční v Praze, v sídle spolupořadatele soutěže – Vysoké školy ekonomie a managementu VŠEM. Postupující dostanou jedinečnou možnost vyzkoušet si prezentaci pomocí technicky pokročilých interaktivních projektorů BenQ.

POŘADATEL

  

Student Cyber Games,
občanské sdružení podle zákona č. 83/1990 Sb.
IČO 26678586
Veveří 24, 602 00 Brno
Česká republika
www.scg.cz

O SOUTĚŽI

Každou střední školu mohou v nominačním kole reprezentovat až tři studentské týmy. Odborná porota hodnotí pět klíčových vlastností prezentací, jimiž jsou vizuální kvalita prezentace, verbální a nonverbální projev, nápaditost zpracování tématu, pohotovost reakcí na doplňující dotazy a týmová spolupráce. „Jsem přesvědčen o tom, že bychom prezentace finalistů mohli ukázat vysokoškolákům, aby viděli, jak to má vypadat,“ chválí projekt jeden z porotců z Vysoké školy ekonomické Pavel Král.

Úsilí soutěžních týmů jistě zvýší i hodnotné ceny, jakými jsou například tablety Prestigio, rok studia na VŠEM zdarma, odborné školení v prezentačních dovednostech, projektor, monitory či knihy.

Prezentiádu organizují středoškolští a vysokoškolští studenti z občanského sdružení Student Cyber Games, které má na svědomí také úspěšný turnaj pIšQworky. Spolupořadatelem soutěže je Vysoká škola ekonomie a managementu VŠEM.

Pohled byl zobrazen 729x od 30 květen 2014 do 28 duben 2024