Seminář o péči nám dal mnoho otázek k přemýšlení

od Už ti rozumím!

Seminář, který se konal 28. 3. 2013 a vedl jej terapeut a kouč Petr Sedláček, se zaměřil na to, jak správně pomáhat a pečovat o blízké. Nejednalo se tentokrát o klasickou přednášku, ale spíše o řízenou diskuzi, ve které si přítomní vyměňovali svoje zkušenosti a sdělovali svoje pocity a dojmy z toho, s čím se ve svém pečování setkávají.


Díky osobitému přístupu lektora tady padlo mnoho zajímavých otázek, které si účastníci semináře v sobě odnesli i domů, protože se dotýkají samé podstaty pečování a lidských vztahů vůbec. Proč člověk pomáhá druhým? Dělá to kvůli nim, nebo někdy spíše kvůli sobě? Jsme připraveni na odmítnutí, když nabízíme svoji pomoc? A jak na případné odmítnutí budeme reagovat? Jak můžete vědět, co je pro druhého dobré? Kdeje hranice pomoci a pečování, kde začíná manipulace? Jsme povinni péči poskytovat, když to výrazně omezuje život nás a naší rodiny? Co je správné a co je „správné“? Máme se řídit názory okolí?


Pokud vás tyto otázky zaujaly, přijďte na některé z dalších setkání, která připravujeme. Věříme, že i vám pomůžeme získat informace, které potřebujete, a podněty k zamyšlení. Podrobnou tiskovou zprávu si můžete stáhnout tady.


Pohled byl zobrazen 416x od 30 květen 2014 do 28 duben 2024