Adventní kalendář ČT může zpříjemnit výuku

od Česká televize

Projekt je vytvořen s velkým důrazem na vysokou kvalitu výtvarného provedení, obsahu a také jazykového projevu.

1.prosince se otevírá na adrese 
decko.cz/advent Adventní kalendář České televize. Měl by dětem poetickým, „tichým“ způsobem a tak trochu „kouzlem“ přiblížit a připomenout adventní a vánoční zvyky, připomenout hudební a výtvarná díla, která se k tomuto období vztahují a ukázat, že vznikají napříč žánry.  Již tradičně najdou děti v kalendáři každý den jednu novou aktivitu, která jim pomůže ukrátit adventní čas a čekání na Ježíška, zároveň se díky ní nenásilným způsobem něco dozvědí nebo naučí. Na malé i velké děti čekají již tradičně interaktivní hry, videa, pohádky a soutěže.

Každý den se mohou děti utkat o naše originální čokolády, jako novinku jsme letos připravili soutěž pro školy – třídy mohou tvořit a soutěžit o speciální exkurzi do České televize (školní soutěž je na adrese decko.cz/advent/proskoly)
 
Všechny aktivity je možné využít v předvánočním čase i ve vyučování, již vloni přišla nebývale pozitivní zpětná reakce od mnoha učitelů. K tomuto účelu je na stránkách soutěže i návodná tabulka s popisem aktivit a orientačním přiřazením k předmětům a také k věku dětí.
 
Celý projekt je vytvořen s velkým důrazem na vysokou kvalitu výtvarného provedení, obsahu a také jazykového projevu. Na projektu spolupracovali např. výtvarnice Lucie Lomová, Jitka Petrová, herci Daniela Kolářová a Viktor Preiss, adventní a vánoční hudbu poskytly např. soubory Hradišťan, Cimbal Classic, Spiritual Kvintet, ale také zpěváci Jiří Suchý nebo Iva Bittová.
 
Nad projektem převzalo záštitu Ministerstvo školství.
Pohled byl zobrazen 17446x od 30 květen 2014 do 29 březen 2024