Vyhlášení 8. ročníku soutěže pro talentované středoškolské studenty České hlavičky

od Gymnaziální vzdělávání

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR společně s Českou hlavou vyhlašuje již 8. ročník soutěže pro talentovanou mládež v oblasti vědeckých a odborných prací České hlavičky.

Dopis ředitelům

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR společně s Českou hlavou vyhlašuje již 8. ročník soutěže pro talentovanou mládež v oblasti vědeckých a odborných prací České hlavičky.

V letošním roce opět budou předávat ceny v pěti kategoriích: Sanitas, Merkur, Genus, Ingenium a Futura. Snažíme se, aby tato celostátní soutěž byla otevřená a přístupná všem studentům středních škol. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli rozšířit kategorii "Merkur", která se od letošního ročníku bude udílet za práce a projekty z oblasti společenských věd (viz. statut - soubory ke stažení).

O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhoduje odborná porota složená z předních českých vědců např. prof. Ing. Stanislava Hronová, prof. Ing. Petr Doucek, prof. RNDr. Zdeněk Herman nebo prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs.

Laureátům budou ceny a finanční odměny předány na slavnostním galavečeru, který se uskuteční 20. října v Brně a Česká televize jej odvysílá dne 17. listopadu.Zároveň jsou letos České hlavičky opět součástí programu EXCELENCE vyhlašovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Tento program je určen pro podporu talentovaných žáků a pedagogů. České hlavičky se tak stávají nejprestižnější soutěží pro nadanou středoškolskou mládež v ČR. 

Díky opětovné spolupráci s nadací Zdeňka Bakaly, získají naši laureáti možnost v rámci programu Scholarship zažádat o stipendium či finanční podporu na studium v zahraničí na jimi vybraných středních školách.

Věřím, že i Vaší organizaci navštěvují nebo spolupracujete s mnoha talenty, jejichž práce si zaslouží ocenění a uznání. Pomohlo by nám, pokud byste informovali studenty o možnosti zúčastnit se soutěže České hlavičky. Motivujte je k podání přihlášky. Pomůžete tak nejednomu mladému nadějnému vědci učinit první významný krok kupředu.

Uzávěrka nominací je 30. června 2014.

Kompletní znění statutu a náležitosti nutné k podání přihlášky naleznete v příloze tohoto mailu nebo na webových stránkách www.ceskahlava.cz.V případě dotazů či nejasností nás neváhejte kontaktovat mailem (nosek@ceskahlava.cz), nebo telefonicky na čísle 702 075 916.

 

S úctou Václav Marek
předseda organizačního výboru České Hlavičky    

 

Statut soutěže České hlavičky 2014

Preambule

Soutěž každoročně vyhlašuje společnost Česká hlava Promo s.r.o., Hradešínská 977/5, 101 00 Praha 10 ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Je určena studentům středních škol na území České republiky. Laureáti obdrží finanční odměnu. 

Soutěžní kategorie 

V rámci soutěže se udělují ceny v pěti kategoriích. V každé kategorii se uděluje jedna cena. Každá nominace může být současně přihlášena do několika kategorií.

MERKUR „Člověk a společnost", cena VŠE

Cena se uděluje za odborné práce a projekty z oblasti společenských věd, které se zabývají ekonomií, podnikáním, marketingem, psychologií, sociologií, pedagogikou, politologií, právem či jinými příbuznými obory, které zkoumají a popisují sociální a kulturní působení člověka a společnosti.
Laureát získá finanční příspěvek 30 000 Kč.

GENUS „Člověk a svět kolem něj", cena EKO-KOM a.s.

Cena se uděluje za odborné práce a projekty z oborů přírodních věd, zabývajících se prostředím kolem nás, z oblasti chemie, biochemie, biologie, mikrobiologie, geologie, paleontologie a dalších oborů, zkoumajících živou a neživou přírodu, či za technologie nebo techniku zkoumající, zlepšující, nebo chránící životní prostředí.
Laureát získá finanční příspěvek 30 000 Kč.

INGENIUM „Svět počítačů a komunikace", cena Nadačního fondu Česká hlava

Cena se uděluje za práce a projekty v oblastech informatiky, matematiky, elektrotechniky a komunikace.
Laureát získá finanční příspěvek 30 000 Kč.

FUTURA „Řešení pro budoucnost", cena Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

Cena se uděluje za praktické projekty, zlepšovací návrhy a vynálezy, technologie a inovace, které teoreticky či prakticky posouvají současný stav dopředu nebo obohacují dosavadní úroveň poznání zejména v oblastech fyziky, strojírenství, stavebnictví, průmyslu, či dopravy.
Laureát získá finanční příspěvek 30 000 Kč.

SANITAS „Život a zdraví člověka", cena Všeobecné zdravotní pojišťovny

Cena se uděluje za odborné práce a projekty z oblasti přírodních věd, které se zabývají lidským zdravím, biologickými a chemickými pochody, které přispívají k pochopení funkce lidského organismu, či za práce a projekty z oblasti virologie, mikrobiologie, biomedicíny a příbuzných oborů, jejichž výsledky souvisejí se zdravím člověka.
Laureát získá finanční příspěvek 30 000 Kč.

Mimořádná cena Nadačního fondu Česká hlava a společnosti SAP

Cena se uděluje za práce a projekty z oblasti IT, programování, či za jiná softwarová řešení.
Laureáta ceny vybírá Nadační fond Česká hlava a společnosti SAP.
Laureát získá finanční příspěvek 30 000 Kč.     

 

soutěž, talent
Pohled byl zobrazen 945x od 30 May 2014 do 13 August 2024