Online setkání: PORADENSTVÍ A ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŽÁKA V ŘÍZENÍ VLASTNÍ VZDĚLÁVACÍ A PROFESNÍ CESTY

od Metodický portál RVP.CZ - RÚ NÚV

Online setkání se konalo ve středu 7. 10. 2015.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 7. 10. 2015, 20:00
Poradenství a rozvoj dovednosti žáka v řízení vlastní vzdělávací a profesní cesty

... aneb Kariérové vzdělávání a poradenství ve škole. O tom, jak si v rámci sítě Euroguidance evropské země vyměňují zkušenosti v oblasti kariérového a celoživotního poradenství a jak lze s těmito informacemi pracovat na škole, nás seznámí Mgr. Petr Chaluš.

Anotace:
V rámci sítě Euroguidance si evropské země vyměňují zkušenosti v oblasti kariérového a celoživotního poradenství. Mnoho inspirací z evropských zemí může být užitečných pro české učitele i poradenské pracovníky pracující na školách. Je důležité přibližovat dětem v každém věku téma světa vzdělávání a práce, i šířeji téma životních cílů obecně. Žákovi může téma přinášet učitel, poradenský pracovník ve škole i celkově škola, tím, jak je otevřená okolnímu světu. Pro děti, dospívající i dospělé jsou důležité příležitosti poradit se o svém stávajícím a budoucím rozvoji, vzdělávání a práci.
 
Centrum Euroguidance poskytuje informace, zdroje a metodiky a vyzdvihuje příklady dobré praxe i v rámci České republiky, například prostřednictví udílení národních cen www.euroguidance.cz.
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno nejen učitelům a poradenským pracovníkům na základních, ale i středních školách.
Setkání je zdarma.
Lektor:
Mgr. Petr Chaluš - poradce ve vzdělávaní, pracuje aktuálně pro české centrum Euroguidance v rámci programu Erasmus+. Absolvoval FFUK, obor pedagogika, psychoterapeutický výcvik a další vzdělávání. Aktuálně v doktorském studiu na Ústavu pedagogických věd Masarykovy univerzity.Pracoval jako poradenský pracovník základní školy, lektor dalšího vzdělávání učitelů a v oblasti mezinárodní spolupráce ve školním vzdělávání.

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání ve virtuálním prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pohled byl zobrazen 1403x od 7 říjen 2015 do 25 duben 2024