Online setkání: LESNÍ ŠKOLKY – ZKUŠENOSTI ZAKLADATELKY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 18. 5. 2016.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 18. 5. 2016, 20:00
Lesní školky – zkušenosti zakladatelky

Anotace setkání:

Setkání se zaměří na prezentaci základních kroků založení a fungování lesní mateřské školky. Kromě formálních podmínek pro založení se také budeme věnovat praktickým radám pro efektivní start – vnímání komunity a prostředí, kde se zakládá lmš, konkrétně zaměřený marketing a propagaci, stanovení strategických cílů a jednotlivých kroků k jejich dosažení. Řekneme si také něco o projektovém plánování, souvislostí mezi pozitivním marketingem a finanční udržitelností projektu, budování vnitřního týmu lmš a budování vztahů s rodiči, komunitou, veřejností.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno zájemcům o předškolní vzdělávání včetně rodičů, kteří chtějí být informování o možnostech alternativní výchovy a vzdělávání.
Setkání je zdarma.

Lektorka:
Mgr. Sandra Černá – projektový manažer a fundraiser pro neziskové organizace, aktuálně řídí lesní mateřskou školku Studánka v Berouně a organizuje akce zaměřené na rodiny. Absolvovala FFUK v Bratislavě, obor Slovenský jazyk a literatura a Pedagogika, se specializací na Sociální pedagogiku, Metodu kognitivního vzdělávání podle profesora Reuvena Feuersteina a další vzdělávání.

Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Ke stažení

Lesní školky - zkušenosti zakladatelky.pdf

Prezentace

1,2MB | Středa, 18 květen 2016 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1400x od 16 květen 2016 do 29 březen 2024