Online setkání: JAK ZAČÍT PODNIKAT

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 22. 9. 2016.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 22. 9. 2016, 20:00
Jak začít podnikat

Anotace:

Podnikání je jednou z klíčových kompetencí v Evropském rámci kompetencí. Některé členské země již představily své národní strategie pro výchovu k podnikání nebo podnikatelské učení zařadily do osnov jako povinný předmět. V ČR je věnována výchově k podnikání také patřičná pozornost a proto jsme připravili setkání na téma Jak začít podnikat.

Cílem setkání je seznámit učitele s tím, jak vypadají začátky podnikání v praxi. Setkání navazuje na problematiku podpory podnikavosti žáků. Obsahem webináře je představení rámce podpory podnikavosti v rámci projektu P-KAP a následná praktická ukázka mladého podnikatele, který založil společnost EDUCADO solutions s.r.o., https://educado.cz/, která se věnuje školení obchodních zástupců, manažerů a firem. Dalším cílem webináře je také přiblížit možnosti rozvoje klíčových kompetencí žáků k pracovním a podnikatelským aktivitám.
Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno všem učitelům základních a středních škola a také víceletých gymnázií. 
Setkání je ZDARMA.

Lektoři:
Tomáš Kruber - pracoval několik let jako elitní prodejce a manažer ve finančním sektoru. Vedl tým 50 spolupracovníků, v letech (2010-2012) dokázal uzavřít 986 kontraktů s celkovým obratem v desítkách milionu korun. Díky vynikajícím prodejním výsledkům se pravidelně umísťoval na předních příčkách celorepublikových žebříčků prodejců finančních služeb. Na konci roku 2012 absolvoval prestižní desetidenní manažerskou školu Integral training s Dr. Waltherem Puschem. Jako manažer měl také na starosti nábor nových spolupracovníků, pohovorem u něj prošlo přes 1500 lidí. V roce 2015 založil společnost EDUCADO solutions s.r.o., která se věnuje školením obchodních zástupců, manažerů a firem. Vede jako výkonný manažer neziskovou organizaci Onkomaják, která už sedm let pomáhá onkologicky nemocným pacientům.
 
Kateřina Lichtenberková - je odborným garantem projektu Finanční gramotnost do škol a Podnikavost.cz. Podílí se na vytváření portálu a sama přispívá autorstvím článků i dalších materiálů. Vytváří koncepci projektu i jeho dílčích částí, jako jsou soutěže apod. Je vedoucí expertního týmu projektu. Působí také jako lektor finanční gramotnosti pro různé skupiny účastníků. Od června 2016 se stala garantkou intervence podnikavost v projektu P-KAP, působícím na Národním ústavu pro vzdělávání.

Užitečné odkazy (bude postupně doplněno):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.pdf

prezentace - Kateřina Lichtenberková

1,3MB | Čtvrtek, 22 září 2016 | Detaily

Jak začít podnikat.pdf

prezentace - Tomáš Kruber

489,1KB | Čtvrtek, 22 září 2016 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1258x od 21 září 2016 do 23 duben 2024