Květnové klouzání v Inkluzi

od Inspiromat

Inkluze je snahou poskytnout všem dětem co nejlepší úroveň vzdělání nezávisle na podobě jejich specifických potřeb. Je květnovým tématem Inspiromatu 2010 a shromažďuje odkazy na materiály týkající se inkluzivního vzdělání nejen z portálu rvp.cz a mnoha dalších, ale také pozvánky na regionální setkání metodického portálu, která se budou v tomto měsíci konat.

Inkluze a Inspiromat 2010

Heslo na měsíc květen

V měsíci březnu budeme rozvíjet heslo pedagogického lexikonu - Inkluze

Pojďme zakládat nová hesla, která se vážou s touto zajímavou problematikou, založme jejich pahýly a společnými silami je dotvoříme a vložíme do praxe, ukážeme jejich praktické využití.

Zajímá Vás Inkluze?

Připojte svůj názor, nebo se ptejte ostatních v našich diskuzích fórech:

Vzdělávání nadaných žáků 

Vzdělávání žáků-cizinců

Vzdělávání žáků se speciálními potřebami

Co najdete jinde?

Inkluzivní a speciální vzdělávání na stránkách MŠMT

 

Žáci se spec. vzdělávacími potřebami a nadaní žáci na stránkách NÚOV

 

Centra podpory inkluzivního vzdělávání - nabízejí participujícím školám průběžnou konzultační a poradenskou pomoc v oblasti psychologických a speciálně-pedagogických služeb, sociálního poradenství a prevence sociálně patologických jevů


Inkluzivní škola - informační portál zaměřený na začleňování žáků-cizinců do českého vzdělávacího systému

 

CzechKid.cz - online nástroj pro zavádění multikulturní výchovy do škol

 

Inkluze na portálu Moje škola - aneb Pro ty, co vůbec netuší

 

Férová škola - projekt, který podporuje a oceňuje školy, které vytvářejí spravedlivé prostředí pro všechny děti a snaží se využít potenciálu každého jedince. Tyto školy získávají ocenění Férová škola podle stanovených kritérií,

na stránkách je možné shlédnout video o fenoménu inkluzivního vzdělávání

 

 

 

lektorka Ivana Kočová a reg. koordinátor Jiří Hruška v Pardubicích

Diskuse po setkání v Pardubicích

Literatura

  • NOVINKA: Kniha Základy inkluzivní pedagogiky, pro postižené či ohrožené děti ve škole. Vývoj pedagogických oborů vč. speciální pedagogiky, přechod od trendu integrace (přizpůsobení dítěte potřebám školy), ke světovému trendu inkluze (přizpůsobení edukačního prostředí všem dětem). Aplikace ve středoevropském regionu.

Něco tu chybí?

Znáte ještě nějaké další zajímavé stránky či články? Chcete doporučit knihu, nebo víte o obrázku, který by tu neměl chybět? Vložte k této stránce komentář, heslo chceme podle Vašich komentářů dále doplňovat.

Jak vypadala minulost Inspiromatu?

O minulosti Inspiromatu v letech 2008 a 2009 píše Petr Šimek v příspěvků blogu Metodiky Inspiromaty z minulých let znovu na portále.
Pohled byl zobrazen 1905x od 30 květen 2014 do 19 duben 2024