Online setkání: PROSTOROVÉ VNÍMÁNÍ A PŘEDMATEMATICKÉ PŘEDSTAVY NA INTERAKTIVNÍ TABULI

od Metodický portál RVP.CZ - RÚ NÚV

Online setkání se konalo ve středu 22.1.2014.

Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 22.1.2014, 20:00
Prostorové vnímání
a předmatematické představy
s interaktivní tabulí

Anotace:

Interaktivní tabule je jeden z didaktických nástrojů, které nám přináší dnešní doba. O využití počítačů a techniky obecně se mezi učiteli vedou diskuse. Což vnímám jako přínos, není dobré přijímat věci nekriticky. Pojďme se společně zamyslet nad tím, jak může software interaktivní tabule pomoci dětem na jejich cestě za poznáním v oblasti předmatematických představ a prostorovém vnímání světa. Pro malou ochutnávku se můžete podívat na výukový soubor o pravolevé orientaciprocvičování postřehu. 

Stručný obsah:

  • využití interaktivní tabule v mateřské školce
  • nápady, finty, triky na interaktivní tabuli
  • didaktická doporučení
  • sdílení zkušeností účastníků
  • dotazy

Komu je webinář určen:

Webinář je určen pedagogům mateřských škol a prvních ročníků základního vzdělávání. Také uživatelé interaktivních tabulí SMART Board mohou ze setkání načerpat inspiraci.

Webinář je zdarma.

Lektor: 

Mgr. Ivana Hrubá Eliášová - průvodkyně na cestě za poznáním možností využití interaktivních tabulí ve výuce, stále hledající možnosti, jak učit jinak, lépe a radostněji. Autorka výukových CD pro mateřské školky. Šiřitelka takových způsobů výuky, které přináší radost dětem i učitelům.  


Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Prezentace ke stažení

Prostorove vnimani a predmatematicke predstavy na IWB.pdf

Prezentace k setkání

8,8MB | Středa, 22 leden 2014 | Detaily

Diskuze

Pokud byste měli zájem téma rozvíjet, můžeme se domluvit na vytvoření samostatného fóra mimo diskuze o webinářích. Stačí, když napíšete na lenka.urbanova@nuv.cz. Jak jste slyšeli na webináři, sdílení zkušeností pomáhá!

O online setkávání - odkazy

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání ve virtuálním prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pohled byl zobrazen 2120x od 30 květen 2014 do 29 březen 2024