Online setkání: DUŠEVNÍ VLASTNICTVÍ VE VÝUCE

od Metodický portál RVP.CZ - RÚ NÚV

Online setkání se konalo ve středu 19.11.2014.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 19.11.2014, 20:00
Duševní vlastnictví ve výuce

Zástupci Úřadu průmyslového vlastnictví České republiky (A. Arellanesová, E. Křováková) nám představí aktivity vhodné do výuky. Malou ochutnávku materiálů můžete najít v modulu Digifolio.

Anotace:

Na setkání se dozvíte, co je duševní vlastnictví, a uslyšíte, jaká práva se k němu vztahují. Nové poznatky si budete moci s námi procvičit i v krátkých kvízech. Získáte užitečné znalosti k tématu, které vám mohou pomoci zpestřit výuku.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům 1. stupně (2. období) a 2. stupně ZŠ a učitelům středního vzdělávání. Mnoho užitečných informací přineseme také zájemcům o podrobnosti o duševním vlastnictví z řad veřejnosti (včetně kompetentních odpovědí na dotazy). 
Setkání je ZDARMA.

Cíle:

  • Seznámit pedagogy ZŠ a SŠ všech typů s pojmem „duševní vlastnictví“, s rozdělením práv, která pod něj spadají, a institucemi, které v tomto oboru v ČR působí.
  • Představit podrobněji jednotlivá průmyslová práva a rozdíly mezi nimi.
  • Seznámit účastníky setkání s možnostmi ochrany duševního vlastnictví v zahraničí a volně přístupnými databázemi včetně ukázky způsobu jejich využití pro vyhledání příkladů ve výuce.
  • Upozornit zájemce na již publikované články k tématu na Metodickém portálu.

Lektorky:

Anna Arellanesová a Eva Křováková, Odbor patentových informací Úřad průmyslového vlastnictví.

Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Prezentace ke stažení

Dusevni vlastnictvi ve vyuce.pdf

4MB | Středa, 19 listopad 2014 | Detaily

O online setkávání - výzva, odkazy

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání ve virtuálním prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pohled byl zobrazen 2207x od 19 listopad 2014 do 23 duben 2024