Junior Achievement

Posláním Junior Achievement je poskytovat mladým lidem praktické ekonomické vzdělávání, rozvíjet jejich znalosti a dovednosti, inspirovat je a podporovat v aktivním přístupu k životu, aby se dovedli prosadit a úspěšně uplatnit a byli dobře připraveni pro vstup na trh práce. Programy a projekty jsou realizovány ve spolupráci s učiteli, pedagogickými pracovníky a firemními partnery. 

Junior Achievement je nejstarší a nejrozsáhlejší vzdělávací neziskovou organizací na světě. Vznikla již v roce 1919 v USA. Činnost Junior Achievement je rozšířena ve 115 zemích světa. Do jejích programů se každoročně zapojuje 7 miliónů dětí a mladých lidí mezi 6 a 22 roky. 

Česká pobočka Junior Achievement byla založena roku 1992 díky panu Tomáši Baťovi. V současné době se kurzů Junior Achievement, jež probíhají jako součást výuky přímo ve školách, účastní ročně zhruba 15 000 studentů z celé České republiky. Od roku 1992 prošlo kurzy JA ČR již více než 190 000 dětí.

Základem vzdělávacího systému Junior Achievement je spolupráce s firmami. Manažeři přednášejí studentům a podílejí se na výuce kurzů i na vedení organizace. Prostřednictvím Junior Achievement školy navazují a využívají partnerství se subjekty podnikatelské a firemní sféry, které obohacují výuku praktickými informacemi a zkušenostmi z reálného světa byznysu.

Junior Achievement, ČR je členskou zemí JA Worldwide a JA- Young Enterprise Europe.
 
www.jacr.cz 
 
 

 

  • Žádost o členství, Veřejně viditelná
  • Markéta Javorská
  • 21 říjen 2013
  •  1  7  7  0  0  0  0

Poslední příspěvky ve fóru 

V této skupině zatím nejsou žádné příspěvky