5.9.1 Vzdělávací obor - Člověk a svět práce - Příprava pokrmů 2. období 1. stupně
Příprava pokrmů 2. období 1. stupně
žák
ČSP-5-4-01 orientuje se v základním vybavení kuchyně
ČSP-5-4-02 připraví samostatně jednoduchý pokrm
ČSP-5-4-03 dodržuje pravidla správného stolování a společenského chování
ČSP-5-4-04 udržuje pořádek a čistotu pracovních ploch, dodržuje základy hygieny a bezpečnosti práce; poskytne první pomoc i při úrazu v kuchyni
Minimální doporučená úroveň pro úpravy očekávaných výstupů v rámci podpůrných opatření:
žák
ČSP-5-4-01p zná základní vybavení kuchyně
ČSP-5-4-02 připraví samostatně jednoduchý pokrm
ČSP-5-4-03p dodržuje pravidla správného stolování a společenského chování při stolování
ČSP-5-4-04 udržuje pořádek a čistotu pracovních ploch, dodržuje základy hygieny a bezpečnosti práce; poskytne první pomoc i při úrazu v kuchyni
- uplatňuje zásady správné výživy
Navigace
Indikátory očekávaných výstupů
Očekávané výstupy |
Indikátory |
žák |
žák |
- orientuje se v základním vybavení kuchyně |
1. popíše základní vybavení kuchyně |
- připraví samostatně jednoduchý pokrm |
1. vybere vhodné potraviny |
- dodržuje pravidla správného stolování a společenského chování |
1. prostře stůl k jednoduchému obědu |
- udržuje pořádek a čistotu pracovních ploch, dodržuje základy hygieny a bezpečnosti práce; poskytne první pomoc i při úrazu v kuchyni |
1. udrží přehledný a uspořádaný pracovní prostor |
Očekávané výstupy v RVP ZŠS
žák by měl
- znát základní vybavení kuchyně
- připravit jednoduché pohoštění
- uplatňovat zásady správné výživy
- dodržovat pravidla správného stolování a společenského chování při stolování
- zvládat práci s jednoduchými kuchyňskými nástroji
- udržovat pořádek a čistotu pracovních ploch, dodržovat základy hygieny a bezpečnosti práce v domácnosti