Online setkání: VÝUKA V ZAHRADĚ NAPŘÍČ PŘEDMĚTY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 21. 1. 2016.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 21. 1. 2016, 20:00
Výuka v zahradě napříč předměty

Lektor ekologických výukových programů Chaloupky o.p.s. Martin Kříž nám představí možnosti výuky v přírodě. Chcete vědět, co je lichenologie nebo fytocenologie, jak by mohla probíhat výuka fyziky v přírodě nebo jak pracovat s metodou badatelského vyučování?
Cíle setkání:

Cílem setkání je motivovat především učitele jiných předmětů než přírodopisu pro výuku v terénu, v přírodě (mimo školní učebnu). Zároveň můžeme společně shromáždit nápady na učební prvky v zahradě z různých škol, proto nemusí setkání být jen "frontálním" výkladem, ale i výměnou zkušeností.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům 1. i 2. stupně ZŠ (a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií) a věnovat se budeme těm předmětům, které budou chtít sami účastníci školení (viz podrobnosti v programu).
Setkání je zdarma.

Program:
V rámci setkání se podíváme na to, jak učit v zahradě (nebo třeba i parku za školou) nejrůznější předměty. Připraveny budou prezentace pro matematiku, češtinu, zeměpis i dějepis, samozřejmě přírodopis, ale i cizí jazyky nebo fyziku
Lektor:
Ing. Martin Kříž, vedoucí ekocentra, Ekocentrum Chaloupky Kněžice, Kněžice 109, 675 21 Okříšky. Samozřejmostí služeb centra je školení pro celý učitelský sbor na míru konkrétní školní zahrady, nabídka adekvátní literatury apod.

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Výuka v zahradě napříč předměty.pdf

Prezentace

2MB | Čtvrtek, 21 leden 2016 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 2089x od 21 leden 2016 do 18 duben 2024