Online setkání: PODZIM S PŘEDŠKOLÁKY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 26. 10. 2016.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 26. 10. 2016, 20:00
Podzim s předškoláky

Předškolákům se na Metodickém portálu RVP.CZ lektorka a autorka Mgr. Petra Pšeničková, DiS., speciální pedagožka věnovala několikrát. Nyní se spolu s ní podíváme na aktivity inspirované podzimem.

Cíle setkání:
  • Pomoci předškolákům rozvíjet předškolní dovednosti v souladu s plynutím kalendářního roku s ohledem na jevy, které se právě odehrávají v přírodě
  • Zvyšování kompetencí učitelů – osvojení si aktivit pro rozvoj zrakového vnímání, sluchového vnímání, jemné motoriky a grafomotoriky, řeči, předmatematických představ, orientace v prostoru a čase u předškoláků
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno učitelům všech typů mateřských škol, přípravných tříd, rodičům předškoláků.
Setkání je zdarma.
Program:
  • Co s dětmi v předškolním věku rozvíjet? Jak s materiálem pracovat?
  • Stručný popis dění v přírodě -  září: období sklizně. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí (řeč, předmatematické představy, orientace, zrakové a sluchové vnímání, motorika).
  • Stručný popis dění v přírodě -  říjen: barvy listů, smysly; žaludy, kaštany. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí.
  • Stručný popis dění v přírodě -  listopad: období plískanic, větrů. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí.
  • Diskuze, výměna zkušeností
  • Tipy na výrobu pomůcek, které si snadno můžete doma vyrobit bez zbytečných nákladů.
Lektorka:

Mgr. Petra Pšeničková, DiS. - lektorka kurzů pro předškoláky a děti s odkladem školní docházky; poradenství pro předškoláky i školáky, jejich rodiče a učitele; lektorská a poradenská činnost pro pedagogy, autorka článků; absolventka magisterského studia speciální pedagogiky na PedfUK v Praze; 10 let praxe v oblasti speciální pedagogiky, z toho 6 let v poradenství.


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Podzim s předškoláky.pdf

prezentace

2,4MB | Pondělí, 24 říjen 2016 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 2699x od 24 říjen 2016 do 18 duben 2024