Online setkání: ŽÁCI VYNECHÁVAJÍ, PŘIDÁVAJÍ, PŘESMYKUJÍ PÍSMENA ČI SLABIKY? - JAK NA TO?

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 7. 12. 2016.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 7. 12. 2016, 20:00 
Žáci vynechávají, přidávají, přesmykují písmena či slabiky? - Jak na to?

Co vše ve čtení a psaní ovlivňuje nedostatečné rozvinutí sluchové analýzy a syntézy? jak pomoci žákům zvládnout čtení a psaní bez větších obtíží? Máte dostatečnou zásobu aktivit pro rozvoj sluchové analýzy a syntézy?

Cíle setkání:
  • Pomoci žákům zvládnout čtení a psaní bez větších obtíží
  • Zvýšit kompetence učitelů – osvojení si aktivit pro rozvoj sluchové analýzy a syntézy
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno učitelům 1. a 2. běžné třídy ZŠ, učitelům vyšších ročníků u žáků, kterým se v této oblasti nedaří, učitelům speciálních škol.
Setkání je zdarma.
Program:
  • Co vše ve čtení a psaní ovlivňuje nedostatečné rozvinutí sluchové analýzy a syntézy?
  • Strukturované aktivity pro rozvoj sluchové analýzy a syntézy : rozkládání slov na slabiky, první a poslední hláska ve slově, rozlišování pozice hlásky, tvoření slov, rozklad slov na jednotlivé hlásky, skládání slova z jednotlivých hlásek s porozuměním, pozice hlásek ve slově, skládání slov ze slabik apod.
  • Diskuze, výměna zkušeností.
Lektorka:

Mgr. Petra Pšeničková, DiS. - speciální pedagožka, lektorka kurzů pro předškoláky a děti s odkladem školní docházky; poradenství pro předškoláky i školáky, jejich rodiče a učitele; posuzování školní zralosti; lektorská a poradenská činnost pro pedagogy, autorka článků; absolventka magisterského studia speciální pedagogiky na PedfUK v Praze; 10 let praxe v oblasti speciální pedagogiky, z toho 6 let v poradenství.


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1538x od 6 prosinec 2016 do 26 duben 2024