Online setkání: JARO S PŘEDŠKOLÁKY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 16. 3. 2017.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 16. 3. 2017, 20:00
Jaro s předškoláky

Jak rozvíjet u předškoláků dovednosti v souladu s plynutím kalendářního roku a s ohledem na jevy, které se právě odehrávají v přírodě? Využíváte dostatečně tematicky vhodné metody pro rozvoj zrakového vnímání, sluchového vnímání, jemné motoriky a grafomotoriky, řeči, předmatematických představ, orientace v prostoru a čase u předškoláků? Jarní a červnové aktivity s předškoláky v přírodě pro učitele všech typů mateřských škol si připravila Mgr. Petra Pšeničková, DiS.

Cíle setkání:
  • Pomoci předškolákům rozvíjet předškolní dovednosti v souladu s plynutím kalendářního roku s ohledem na jevy, které se právě odehrávají v přírodě
  • Zvyšování kompetencí učitelů – osvojení si aktivit pro rozvoj zrakového vnímání, sluchového vnímání, jemné motoriky a grafomotoriky, řeči, předmatematických představ, orientace v prostoru a čase u předškoláků
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno učitelům všech typů mateřských škol, přípravných tříd, rodičům předškoláků.
Setkání je zdarma.
Program:
  • Co s dětmi v předškolním věku rozvíjet? Jak s materiálem pracovat?
  • Březen: první jarní měsíce, probouzení přírody, vejce. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí (řeč, předmatematické představy, orientace, zrakové a sluchové vnímání, motorika).
  • Duben: stromy a keře začínají pučet, první hnízda a hejna hmyzu, probouzení ježků. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí.
  • Květen:  měsíc květů a vůně, mláďat a čas prvních teplých dní.  Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí.
  • Červen:  léto je čas zrání, zklidnění a tepla. Představení aktivit pro toto období na rozvoj všech oblastí.
Lektorka:

Mgr. Petra Pšeničková, DiS. - lektorka kurzů pro předškoláky a děti s odkladem školní docházky; poradenství pro předškoláky i školáky, jejich rodiče a učitele; lektorská a poradenská činnost pro pedagogy, autorka článků; absolventka magisterského studia speciální pedagogiky na PedfUK v Praze; 10 let praxe v oblasti speciální pedagogiky, z toho 6 let v poradenství.


Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Ke stažení

Jaro s předškoláky.pdf

prezentace

1,8MB | Úterý, 14 březen 2017 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 2076x od 14 březen 2017 do 29 březen 2024