Online setkání: GENDEROVÁ ROVNOST – VOLBA POVOLÁNÍ PODLE SCHOPNOSTÍ A NADÁNÍ, NIKOLIV PODLE PŘEDSUDKŮ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 7. 12. 2017.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 7. 12. 2017, 20:00
Genderová rovnost – volba povolání podle schopností a nadání, nikoliv podle předsudků

Silný lektorský tým Irena Smetáčková a Anna Babanová podruhé. Navazujeme na webinář  GENDEROVÁ ROVNOST – TIPY PRO OBSAH A METODY VÝUKY NA ZŠ.

Anotace setkání:

Setkání je zaměřeno na volbu povolání dívek a chlapců na 2. stupni základní školy. Ačkoliv žáci a žákyně nebývají ve své volbě ničím formálně omezováni (nejsou jim žádné cesty zakázány či naopak přikázány), řada z nich se podřizuje genderovým či jiným stereotypům. Jejich rozhodování o další studijní a pracovní dráze tak není skutečně svobodné. On-line seminář se zabývá tím, proč a jak by škola měla tuto svobodu dívkám a chlapcům nabízet. Během semináře představíme konkrétní ukázky aktivit pro výuku.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno všem učitelkám a učitelům základních škol, kteří chtějí obohatit své didaktické postupy. Zvláště přínosný může být pro výchovné poradkyně a vyučující 2. stupně ZŠ, kteří se zapojují do vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět..
Setkání je ZDARMA.

Lektoři:

Irena Smetáčková, Anna Babanová


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1132x od 7 prosinec 2017 do 16 duben 2024