Online setkání: TŘÍDNICKÁ HODINA - HRY A TECHNIKY NA SOUDRŽNOST TŘÍDY, DIAGNOSTICKÉ TECHNIKY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 14. 3. 2018.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 14. 3. 2018, 20:00
Třídnická hodina - hry a techniky na soudržnost třídy, diagnostické techniky

První část setkání věnovaná tématu třídnických hodin. Mohou být tato setkání učitele s žáky hravá a oboustranně přínosná? Naši lektoři Petr Bureš a Vítek Hrbáček si to rozhodně myslí.

Stručná anotace:

V rámci setkání se budeme věnovat formální i obsahové stránce vedení třídnické hodiny. Po formální stránce Vám představíme jakými nejčastějšími způsoby je třídnická hodina realizována, v jaké frekvenci se většinou opakuje a jaké jsou možnosti jejího zavedení na škole.

Po obsahové stránce budeme věnovat pozornost technikám a aktivitám rozvíjející pozitivní skupinovou dynamiku. Naši pozornost věnujeme tématu pravidel v třídnických hodinách, vytvoření zakázky témat pro třídnickou hodinu přímo od konkrétního kolektivu – třídy a například vytváření bezpečné atmosféry ve skupině.

V závěru webináře Vám představíme knižní i internetové zdroje na téma třídnických hodin.

Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno třídním učitelům ZŠ a víceletých gymnázií, inspiraci máme ale také pro výchovné poradce a učitele, kteří chtějí pracovat s kolektivem třídy, kterou vyučují.
Setkání je ZDARMA.
Lektoři:
Vítek Hrbáček a Petr Bureš – CEDU (Centrum pro demokratické učení)

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

RVP audio/video

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 8823x od 14 březen 2018 do 29 březen 2024