Víte, co je pod slupkou?

od PPUČ

Přečtěte si článek k akci společenství praxe 1. stupně, která proběhla 20.10. v naší pilotní škole ZŠ a MŠ Kyjov Bohuslavice.

 

Víte, co je pod slupkou?

 

Prezenční setkání společenství praxe pro  1. stupeň ZŠ 20. 10. 2018 na ZŠ a MS, Kyjov - Bohuslavice

 

Umí vaši žáci naplánovat nejkratší cestu ze školy na nádraží a naprogramovat ozobota? Dokázali by zjistit, co jsou bramborové patenty,  nebo charakterizovat a zachytit své pocity pomocí barev? Pokud ano, lze předpokládat, že vám se jako pedagogovi už pod slupku gramotností proniknout podařilo.

 

Ale jestli ne, nezoufejte, i my jsme se to minulou sobotu v Kyjově - Bohuslavicích společně teprve učili. Projekt Podpora práce učitelů nám pro začátek vydatně pomohl tím, že pro nás  ve spolupráci s odborníky připravil očekávané výsledky učení hned pro tři gramotnosti – čtenářskou, matematickou a digitální. V mžiku si v nich najdete, jaké oblasti rozvoje byste neměli opomenout, co by vaši žáci v daném ročníku měli zvládnout a jakým směrem je rozvíjet dál.

 

My jsme dostali příležitost si to společně s garanty projektu Podpora práce učitelů vyzkoušet přímo na místě. Stačilo vybrat si vyučovací předmět, který nás zajímá, a pak jsme buď ve skupinkách diskutovali, jak by se představené náměty mohly promítnout do plánování výuky, nebo individuálně „šili“ na míru našim žákům konkrétní realizaci hodiny. Jak se nám to povedlo, se ukáže v listopadu, až si připravené aktivity vyzkoušíme v praxi. Určitě se s vámi podělíme o své zkušenosti, postřehy a nápady. Jen si musíte chvilku počkat, nejdřív se totiž se svými žáky budeme SPOLEČNĚ UČIT!

 

A kdyby vám náhodou bylo líto, že tentokrát jste s námi na ZŠ a MŠ Kyjov – Bohuslavice nebyli, nezažili tu úžasnou atmosféru a péči pedagogického sboru zdejší školy a neochutnali všechny dobroty, které pro nás připravili, prošmejděte  webové stránky projektu gramotnosti.pro a nechte se inspirovat. A na jaře se nezapomeňte přihlásit, další setkání společenství praxe už pro vás chystáme!

 

Autor článku: Mgr. Simona Šedá

Prezentace ke stažení

Prezentace_Projekt Podpora práce učitelů.pptx.1

4,8MB | Úterý, 18 prosinec 2018 | Detaily

Prezentace_Gramotnosti v Umění a kultuře.pptx.1

7,9MB | Úterý, 18 prosinec 2018 | Detaily
Pohled byl zobrazen 852x od 1 listopad 2018 do 23 duben 2024