Online setkání: TŘÍDA - OD JEDNOTLIVCE K TŘÍDNÍMU KOLEKTIVU

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 15. 11. 2018.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 15.11. 2018, 20:00
Třída – od jednotlivce k třídnímu kolektivu

Jak vytvořit “ten správný” třídní kolektiv a jaké možnosti máme k jeho stmelení? Je vhodné používat diagnostiku pozic v kolektivu třídy a v jaké formě? Lektorka Marika Kropíková vás provede úskalími práce se skupinou i jednotlivci.

Anotace setkání:

Setkání je zaměřeno na téma školní třída a postavení jedince ve školní třídě. V průběhu se seznámíme se specifičností sociální skupiny školní třída, s rolí jednotlivců v této societě a s postavením jednotlivců ve školní třídě. Budou ukázány jednotlivé typy školních tříd dle vzniku a věkového složení se stručnou charakteristikou. V neposlední řadě bude zmíněná role třídního učitele při práci s třídním kolektivem.

Cíle setkání:

Seznámit pedagogy se specifičností školní třídy, s postavením jedince v třídním kolektivu a s typickými charakteristickými rysy druhů třídních kolektivů včetně úskalí při jejich pedagogickém vedení.

Komu je setkání určeno:
  • pedagogům všech typů a stupňů škol, které zajímá téma školní třída

Setkání je ZDARMA.
Lektorka:

Mgr. Marika Kropíková – speciální pedagog, soudní znalec pro oblast školství


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Třída - od jednotlivce k třídnímu kolektivu.pdf

prezentace

787,5KB | Čtvrtek, 15 listopad 2018 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1090x od 15 listopad 2018 do 28 březen 2024