Online setkání: KOMUNIKACE RODINA–ŠKOLA; SPECIFIKA KOMUNIKACE S RODIČI ŽÁKŮ S SVP

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 25. 9. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 25. 9. 2019, 16:00
Komunikace rodina–škola; specifika komunikace s rodiči žáků s SVP

Jak docílit efektivní komunikace mezi školou a rodinou? Jaké formy k tomu lze použít a jakých zásad se držet?

Anotace setkání:

V rámci webináře Vás zkušené lektorky provedou specifiky komunikace na půdě školy s ohledem na vzdělávací stupeň (MŠ, ZŠ, SŠ, VOŠ) a poukáží na specifika komunikace s rodiči žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Zaměří se na komunikaci mezi rodinou a školou i na dopady této komunikace na její aktéry. Nebudou chybět příklady z praxe.

Pokud Vás téma zaujalo, vstupte do webináře se svými dotazy živě dne 25. 9. od 16 hodin. Své dotazy můžete zasílat i předem na adresu: Michaela.Vencova@praha1.cz.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno pedagogickým pracovníkům, rodičům a všem, kteří mají o téma zájem.

Setkání je ZDARMA.
Lektorky:

Mgr. Jana Mrázková působí jako školní speciální pedagožka na pražské základní škole, zároveň je metodičkou pracovníků školních poradenských pracovišť pod Pedagogicko-psychologickou poradnou Středočeského kraje. Výzkumně se zabývá tématem inkluzivního vzdělávání, v této oblasti působí jako lektorka a publikuje. Na Pedagogické fakultě UK se podílí na kurzu ČŽV pro školní speciální pedagogy a psychology.

Mgr. Hana Grohmanová, psycholožka a speciální pedagožka. Pracuje v Pedagogicko-psychologické poradně Středočeského kraje, kde je také metodičkou školních psychologů a speciálních pedagogů. Je školní psycholožkou na osmiletém gymnáziu, kde se věnuje i výuce.

Mgr. Ivana Uhrová (dříve Petržílková) působí jako speciální pedagožka v Pedagogicko-psychologické poradně Středočeského kraje (v současné době na mateřské dovolené). V minulosti působila v projektech na podporu inkluze a pod vedením Nové školy podporovala rozvoj školních klubů a vzdělávání sociálně či kulturně znevýhodněných žáků v základních školách. Má také zkušenosti se vzděláváním dětí v mateřské škole.


Užitečné odkazy:

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Videozáznam setkání

Pohled byl zobrazen 1064x od 26 září 2019 do 29 březen 2024