Online setkání: DVANÁCT OVĚŘENÝCH METOD PRO ROZVOJ KOLEGIÁLNÍ SPOLUPRÁCE - KOMU JE PŘÍRUČKA URČENA A JAK S NÍ PRACOVAT?

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 7. 11. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 7. 11. 2019, 20:00
Dvanáct ověřených metod pro rozvoj kolegiální spolupráce - komu je příručka určena a jak s ní pracovat?

Markéta Štěpánová a Anna Babanová nám představí novou příručku s tématem genderově citlivého přístupu k vedení výuky.

Cíle setkání:

Cílem setkání je seznámit účastnice a účastníky s nově vzniklou metodickou příručkou Dvanáct ověřených metod pro rozvoj kolegiální spolupráce.

Společně si představíme:

  • okolnosti vzniku příručky, důležitost sdílení vlastních zkušeností, praktické ověření a přenositelnost
  • základní principy genderově citlivého vzdělávání
  • zahraniční inspirace, které pomáhají při zavádění rovnosti do škol.
  • obsah příručky, její členění a tipy, jak s ní pracovat
Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno primárně vyučujícím prvního stupně ZŠ, ale i všem stávajícím i budoucím pedagožkám a pedagogům, odbornicím i odborníkům v oblasti vzdělávání a všem, kteří mají zájem dozvědět se o konkrétních možnostech využití kolegiální podpory, rovnosti ve školách a genderově citlivém vzdělávání.

Setkání je ZDARMA.
Lektorky:

Anna Babanová vystudovala Učitelství pro 1. stupeň ZŠ na PedF UK v Praze. Pracuje v organizaci Step by Step ČR jako metodička programu Začít spolu a v základní škole Škola Můj Projekt – Jižní Město jako učitelka matematiky pro první stupeň. Dlouhodobě se zajímá o problematiku genderově citlivé pedagogiky, individualizace v oblasti plánování a rozvoje kolegiální spolupráce. Podílela se na vzniku několika pedagogických příruček, zaměřených především na genderově citlivé vzdělávání. Je autorkou příručky Dvanáct ověřených metod pro rozvoj kolegiální spolupráce.

anna.baban@gmail.com

Markéta Štěpánová vystudovala Vyšší odbornou školu knihovnictví a informačních studií, v současné době dálkově studuje Učitelství pro 1. stupeň ZŠ na PedF UK. Přes 10 let pracuje v organizaci Gender Studies, o.p.s., kde se věnuje převážně osvětové činnosti v oblasti genderových stereotypů ve výchově a vzdělávání, působí jako expertka v projektech na MPSV a školitelka na MŠMT. Koordinovala projekt Výchova k respektu a toleranci: od učitelů k dětem zaměřený na podporu, vzdělávání a sdílení zkušeností vyučujících v oblastech inkluzivního vzdělávání, genderově citlivého přístupu a schopnosti reflektovat vlastní i cizí výuku. Je odpovědnou redaktorkou příručky Dvanáct ověřených metod pro rozvoj kolegiální spolupráce.

marketa.stepanova@genderstudies.cz


Užitečné odkazy (postupně přidáme):

Videozáznam setkání

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 847x od 6 listopad 2019 do 19 duben 2024