Online setkání: MOŽNOSTI UPLATNĚNÍ DIGITÁLNÍCH TECHNOLOGIÍ VE VÝUCE PŘÍRODOPISU

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 11. 3. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 11. 3. 2020, 20:00
Možnosti uplatnění digitálních technologií ve výuce přírodopisu

Mgr. Jakub Holec, Ph.D. doporučí, jak pracovat s informacemi a daty, jak spolupracovat v digitálním prostředí nebo jak tvořit digitální obsah v hodinách přírodopisu na 2. stupni ZŠ.

Motto: Pracujeme s informacemi a daty, komunikujeme a spolupracujeme v digitálním prostředí, tvoříme digitální obsah

Webinář se zaměřuje na možnosti uplatnění digitálních technologií ve výuce přírodopisu na 2. stupni základní školy. Cílem je popsat, v čem lze spatřovat hlavní potenciál digitálních technologií pro podporu učení žáků v přírodopise, a nabídnout konkrétní náměty na činnosti žáků. Budeme se zabývat možným uplatněním digitálních technologií při získávání, uchovávání, analýze a sídlení informací v badatelsky orientované výuce přírodopisu. To s důrazem na výměnu zkušeností a tipů na smysluplné využívání digitálních technologií ve výuce o přírodě a v přírodě.

Komu je setkání určeno:

Cílová skupina: učitelé přírodopisu na 2. stupni základních škol, studenti učitelství jako budoucí učitelé, odborní pracovníci vysokých škol, rodiče žáků 

Setkání je ZDARMA.
Lektor:

Mgr. Jakub Holec, Ph.D. - pedagog a přírodovědec se zájmem o biologické a geologické vzdělávání, rodič, výzkumník v oblasti teorie tvorby kurikula


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 820x od 11 březen 2020 do 26 duben 2024