Dobrovolný úkol s benefitem

Video ukázka

Specifikace

Předmět: Český jazyk a literatura

Ročník: 3. ročník

Popis: Žáci mají příležitost pracovat na dobrovolných úkolech v rámci etapové hry Cesta kolem světa. Za jejich plnění si mohou sami navrhnout odměnu, která může spočívat např. v prominutí známky, dne bez úkolu, sezení v lavici s kamarádem atd. Zeměpisný kvíz zodpovídají prostřednictvím mazací tabulky.

Využití ve výuce při společném vzdělávání: Tento pedagogický postup je dobře využitelné i při výuce žáků v heterogenní třídě. Dobrovolný úkol by neměl být ale vždy zaměřen jen na znalosti žáků, ale umožňovat získání benefitu i prospěchově slabším žákům pomocí rozdílných činností.

Vyučující: Mgr. Lenka Baše, Fakultní základní škola, Olomouc, Hálkova 4

Úplná videohospitace dostupná zde: https://audiovideo.rvp.cz/video/4228/VIRTUALNI-HOSPITACE---VZDELAVANI-ZAKU-NADANYCH-VE--TRIDE-S-ROZSIRENOU-VYUKOU-SKUPINY-PREDMETU.html

Zpětná vazba

Sherron Mira - 06 únor 2024, 10:03

Students learn the rules of Czech connections nyt grammar and expand their vocabulary to enhance their language skills.

Lily Collins - 15 únor 2024, 8:27

Volunteer missions in the game Journey Around  incredibox the World are an interesting and motivating form of education, allowing students to deepen their knowledge of the world, practice various skills, and develop independence and responsibility. 

Pohled byl zobrazen 736x od 6 srpen 2020 do 25 duben 2024