Online setkání: JAK PODPOŘIT ŽÁKA S ADHD LIMITOVANÉHO OSLABENÝMI EXEKUTIVNÍMI FUNKCEMI

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo v úterý 20. 10. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Úterý 20. 10. 2020, 18:00
APIV A – Jak podpořit žáka s ADHD limitovaného oslabenými exekutivními funkcemi

Oslabené exekutivní funkce bývají pro žáka s ADHD významným problémem omezujícím nejen jeho školní úspěšnost. Po přiblížení podstaty exekutivních funkcí se budeme zabývat nástroji umožňujícími je alespoň do určité míry stimulovat a posilovat. Lektorka: PhDr. et Mgr. Zdeňka Michalová, Ph.D.

 

ADHD je neurovývojový syndrom mj. charakteristický narušením mozkových oblastí souvisejících s odpovídajícím fungováním exekutivních funkcí. Exekutivní funkce stojí za plánováním člověka, předvídáním, zaměřením a udržením pozornosti, kvalitou pracovní paměti, obecněji řečeno, za organizací činností a myšlení a jejich vzájemnou souhrou. Oslabené exekutivní funkce bývají pro žáka s ADHD významným problémem omezujícím nejen jeho školní úspěšnost. Po přiblížení podstaty exekutivních funkcí se budeme zabývat nástroji umožňujícími je alespoň do určité míry stimulovat a posilovat, a tak např. regulovat vlastní projevy chování včetně zkratkovitého jednání. Takováto podpora pro zefektivnění duševní činnosti může pomoci u žáků s ADHD alespoň částečně k zmírnění jejich limitů funkčnosti v každodenním životě.

Lektorka:

PhDr. et Mgr. Zdeňka Michalová, Ph.D.


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Doplníme co nejdříve!

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 744x od 20 říjen 2020 do 20 duben 2024