Online setkání: PORUCHY ŘEČI U DĚTÍ V PŘEDŠKOLNÍM A MLADŠÍM ŠKOLNÍM VĚKU

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 18. 11. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 18. 11. 2020, 20:00
Poruchy řeči u dětí v předškolním a mladším školním věku

Klinická logopedka Mgr. Eva Kolesová se zaměřuje na široké spektrum obtíží od poruch výslovnosti. Jaké rady a zkušenosti bude pro nás mít ohledně výslovnosti a vývoje řeči dětí předškolního a mladšího školního věku?

Anotace setkání:

Poruchy řeči provází celou řadu dětí v předškolním i školním věku. Na webináři si budeme povídat o poruchách řeči, které se u dětí v tomto věku objevují nejčastěji. Účastníci webináře se seznámí s s problematikou dyslálie, opožděného vývoje řeči, vývojové dysfázie, poruchami autistického spektra a koktavostí. U každé výše zmíněné poruchy řeči si budeme povídat o tom, jak správně tyto řečové poruchy rozpoznat, jak a kdy je diagnostikovat a také jak s nimi prakticky pracovat. Webinář by měl účastníkům nabídnout ucelený přehled o jednotlivých poruchách řeči tak, aby ve svých praxích mohli tyto poznatky efektivně uplatnit.

Pro účastníky setkání bude prostor pro diskuzi a dotazy.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno zejména pedagogickým pracovníkům (mateřských a základních škol) či studentům pedagogiky, ale i rodičům dětí s poruchou řeči či dalším zájemcům o problematiku.

Setkání je ZDARMA.
Lektorka:

Mgr. Eva Kolesová – zkušený klinický logoped s dlouholetou praxí v oboru klinická logopedie. Má zkušenosti s dětskými i dospělými klienty. Logopedickou péči poskytuje na poli logopedie v resortu zdravotnictví i školství. V průběhu celé své praxe působí v ambulanci klinické logopedie, vede logopedické kroužky pro děti, realizuje webináře, přednášky pro lékaře, pedagogy a rodiče dětí s poruchami řeči. Byla součástí týmu Centra podpory žáků s SVP na základních školách Prahy 8. Vede internetovou poradnu www.logopedonline.cz.


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam

Ke stažení

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1899x od 18 listopad 2020 do 28 březen 2024