Online setkání: POEZIE VE ŠKOLE

od Metodický portál RVP.CZ - RÚ NÚV

Online setkání se konalo ve čtvrtek 12.9.2013.

Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

čtvrtek 12.9.2013, 20:00
Poezie ve škole

Anotace: 

V současné době se hodně v komunitě učitelů českého jazyka a české literatury hovoří o standardizaci a ve spojitosti s tím také o obsazích a cílech předmětové výuky. Jakoby se z diskusí vytrácelo to, že smyslem školní výuky jazyka a literatury jerozšíření obzoru žákům, jejich kulturní i mravní povznesení nad běžný denní provoz. Tato nadstavba může být ale i výrazně motivujícím faktorem a zpětně pozitivně ovlivnit čtenářské postoje žáka a tak také jeho „čtenářskou gramotnost".

Literární výchova zaměřená na výchovu poezií může být postavena na subjektivitě, plodném setkávání učitele, žáků a autorů výborné české poezie (např. Petra Kukala, Ivo Haráka, Radka Fridricha, Víta Slívu, Ivana Wernische, ale i Daniela Mertha, Zdeňka Rotrekla nebo Bohuslava Reynka a dalších).  

Komu byl webinář určen:

Učitelům českého jazyka základních a středních škol, ale také všem, kteří se chtějí více dozvědět o poezii a její funkci v našem životě.    

Lektor:

Mgr. Petr Koubek, odborný pracovník oddělení pro analýzy a koncepce vzdělávacích programů NÚV, odborný garant NSK


Užitečné odkazy:

Záznam setkání

Ke stažení

Jak ucit zaky (cist) poezii - prezentace.pdf

Prezentace k setkání

661,3KB | Pondělí, 09 září 2013 | Detaily

Jak ucit zaky (cist) poezii - priloha - texty a literatura.docx

Příloha k setkání

22,7KB | Pondělí, 09 září 2013 | Detaily

O online setkávání

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání ve virtuálním prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pohled byl zobrazen 1600x od 30 květen 2014 do 28 březen 2024