Online setkání: MODERNÍ DĚJINY - WEBOVÁ ANTOLOGIE PRAMENŮ NA PŘÍKLADU I. SV. VÁLKY - METODICKÁ INSPIRACE

od Metodický portál RVP.CZ - RÚ NÚV

Online setkání se konalo ve středu 11. 3. 2015.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 11. 3. 2015, 20:00
Moderní dějiny – webová antologie pramenů na příkladu I. světové války – metodická inspirace

Podtitul: Fotografie jako školní historický pramen k výuce I. světové války

Mgr. Milan Hes, Ph.D. vás provede vzdělávacím portálem, který nabízí odborně zpracované materiály (texty historiků a politologů, výukové prezentace a metodické listy, medailony významných osobností, textové a ikonické prameny atd.) vhodné do výuky dějepisu.

Webinář je součástí akce Týden otevřeného vzdělávání.

Anotace:

Setkání si klade za cíl upozornit na vztah mezi pramenem historického poznání a školním historickým pramenem. Vychází z přesvědčení, že v moderním edukačním prostředí je práce se školním historickým pramenem zcela zásadním předpokladem pro rozvoj historického vědomí. Autor představí rozsáhlou elektronickou antologii pramenů ke studiu dějin XX. století, která je veřejnosti dostupná na internetové stránce www.moderni-dejiny.cz. Konkretizace práce se školním historickým pramenem bude na setkání prezentována prostřednictvím práce s dobovými fotografiemi italské fronty během bojů I. světové války.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům základních škol, gymnázií a středních škol, kteří vyučují společenskovědní obory. Inspiraci jistě načerpají i učitelé 1. stupně a veřejnost, zajímající se o historii.
Setkání je ZDARMA.

Lektor:

Mgr. Milan Hes, Ph.D., didaktik dějepisu, historik, spisovatel a publicista

Užitečné odkazy (postupně bude doplněno):

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání ve virtuálním prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pohled byl zobrazen 2112x od 11 březen 2015 do 18 duben 2024