Vše o Inspiromatu 2010

od Inspiromat

Na každý měsíc roku 2010 jsme vybrali jedno heslo z lexikonu. Toto heslo bude podrobně zpracováno ve Wiki, kam také připojíme odkazy na Články, DUMy, diskuze, blogové příspěvky a další zdroje nejen z Metodického portálu. Budeme se také snažit každý měsíc získat několik zcela nových tématicky laděných příspěvků. A doufáme, že se nám k rozšíření hesel podaří nalákat i Vás.

Hesla pro rok 2010

Jak vypadala minulost Inspiromatu?

O minulosti Inspiromatu v letech 2008 a 2009 píše Petr Šimek v příspěvků blogu Metodiky Inspiromaty z minulých let znovu na portále.

Jak to vše začalo...

Myšlenka poskytnout učitelům vedle Metodického portálu i nějakou neelektronickou pomůcku, která by zároveň plnila ryze praktickou funkci kalendáře a zároveň byla studnicí nápadů, se v některé z hlav tehdejšího týmu projektu Metodika vylíhla již někdy v roce 2007. Na jejím základě vznikly dva stolní kalendáře (2008 a 2009) s náměty rozpracovanými v článcích publikovaných každý týden na Metodickém portálu.

Zhruba o dva roky později jsme se rozhodli kalendáře vyměnit za diář a neomezovat se jen na články, ale pokusit se zahrnout všechny moduly Metodického portálu. Výsledkem našeho snažení je Inspiromat 2010 - pedagogický lexikon.

Diář ke stažení

diar.pdf

Diář Inspiromat 2010 (28,7 MB)

27,8MB | Středa, 30 prosinec 2009 | Detaily

A jak to bude probíhat...

Pokud najdete v následující nabídce to "své" heslo, napište k němu článek či DUM, vstupte do diskuze, doplňte jej ve Wiki - snad se nám společně podaří do konce roku vytvořit dvanáct ucelených tématických kolekcí. A pokud tady a ani přímo ve Wiki to své heslo nenajdete, založte mu novou stránku - pedagogický lexikon si určitě zaslouží více hesel, než kolik jich zatím má.

Aktivity spojené s Inspiromatem 2010 nebudou omezené jen na internetové prostředí - od února Vám chceme nabídnout i odpolední semináře k jednotlivým tématům.

Regionální setkání

Setkání jsou bezplatná a jsou otevřena všem pedagogům. Program, místo, a další informace o setkání najdete vždy na stránce zvoleného hesla. 

Inspiromat 2010

Pohled byl zobrazen 1547x od 30 květen 2014 do 28 březen 2024