Online setkání: PROJEKTOVÝ DEN EKOLIBŘÍK - ZKUŠENOSTI S VYUŽITÍM INTERAKTIVNÍ TABULE V PROJEKTOVÉM DNU DDM

od Metodický portál RVP.CZ - RÚ NÚV

Online setkání se konalo ve středu 9.4.2014.

Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 9.4.2014, 20:00
Projektový den  Ekolibřík - zkušenosti s využitím interaktivní tabule
v projektovém dnu DDM 

Anotace:

Ekolibřík je vzácný druh kolibříka. Poprvé byl spatřen před pěti lety v Lanškrouně. Od té doby se pravidelně objevuje v březnu nebo v dubnu. Vidět ho můžete během jednoho týdne v prostorách Domu dětí a mládeže. Nejraději má děti ze 4. tříd základních lanškrounských škol. Pokud se s ním chcete seznámit, přijměte pozvání na náš webinář. Představíme vám osvědčený projektový den zaměřený na posílení vědomí, že každý z nás má sílu, moc i odpovědnost za to, v jakém prostředí budeme žít. Na setkání se také dozvíte, jak do výuky ekologie zapojit interaktivní tabuli.

Stručný obsah:

  • Co je to Ekolibřík
  • Vývoj Ekolibříku v čase
  • Zapojení interaktivní tabule do projektového dne
  • Nápady na interaktivní tabuli
  • Postřehy dětí i učitelů z projektového dne

Komu je webinář určen:

Učitelům mateřských a základních škol škol, pracovníkům domů dětí a mládeže a všem, kteří se zajímají o výuku ekologie a o využití interaktivní tabule ve výuce.
Webinář je ZDARMA.  

Lektorka:

Mgr. Ivana Hrubá Eliášová - průvodkyně na cestě za poznáním možností využití interaktivních tabulí ve výuce, stále hledající možnosti, jak učit jinak, lépe a radostněji. Autorka výukových CD pro mateřské školky. Šiřitelka takových způsobů výuky, které přináší radost dětem i učitelům.


Užitečné odkazy (budou doplněny):

Videozáznam setkání

Prezentace ke stažení

ekolibrik.pdf

Prezentace k setkání

5,6MB | Středa, 09 duben 2014 | Detaily

Doporučujeme

Předchozí webinář lektorky: Prostorové vnímání a předmatematické představy s interaktivní tabulí

videa od Ivany Hrubé Eliášové

"To v čem a jak budeme žít, je jen na nás. Každý máme tu moc se rozhodnout, jak se budeme chovat, který výrobek a od koho si koupíme. Jedině myslící, aktivní a zodpovědní jedinci vytváří prosperující a spokojenou společnost. Volba je na každém z nás."

Přečtěte si celý článek:
HRUBÁ ELIÁŠOVÁ, Ivana. Ekolibřík. Metodický portál: Články [online]. 17. 06. 2014, [cit. 2014-06-17]. Dostupný z WWW: <http://clanky.rvp.cz/clanek/c/Z/18787/EKOLIBRIK.html>. ISSN 1802-4785.

O online setkávání - odkazy

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání ve virtuálním prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pohled byl zobrazen 1698x od 30 květen 2014 do 29 březen 2024