Online setkání: ONLINE UČENÍ SE V EDMODU

od Metodický portál RVP.CZ - RÚ NÚV

Online setkání se konalo ve středu 25. 3. 2015.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 25. 3. 2015, 20:00
Online učení se v Edmodu

Aplikace Edmodo může být zajímavou pomůckou k ověřování aktuálního stavu pochopení učiva a pozornosti žáků. O zkušenosti s řešením problémů při integraci do výuky, ale také o přínosu využívání aplikace Edmodo ve výuce, se s námi podělí Mgr. Martin Vonášek.

Anotace:

Nejprve se zaměříme na teoretické předpoklady ­ proč používat Edmodo, jaký je rozdíl mezi Edmodem a Moodlem, co přináší Edmodo oproti sociálním sítím, jakým způsobem lze v Edmodu využít princip gamifikace. V praktické části bychom se zaměřili na prostředí Edmoda ­ tvorbu skupin a malých skupin, udělování odznaků, sledování výsledků, vytváření testů, úkolů a hlasování, aplikace třetích stran. V závěru bychom diskutovali výhody a nevýhody Edmoda, jak žáky motivovat k využití Edmoda, co jde a nejde. Nedílnou součástí webináře bude hledaní ideální cesty v rámci online komunikace s žáky a porovnání Edmoda s podobnými nástroji.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno všem učitelům, kteří hledají efektivní nástroj pro online komunikaci s žáky.
Setkání je zdarma.

Lektor:

Martin Vonášek - učitel na střední škole, vyučující dějepisu a mediální výchovy, příležitostný hráč a zájemce o oblast indie game.

Užitečné odkazy:

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání ve virtuálním prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Videozáznam setkání

Prezentace ke stažení

EDMODO.pdf

2,2MB | Středa, 25 březen 2015 | Detaily

Předchozí webinář lektora - Videohry ve škole

Pohled byl zobrazen 2020x od 25 březen 2015 do 25 duben 2024