Online setkání: METODY VÝUKY JAKO PODPŮRNÁ OPATŘENÍ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 1. 12. 2016.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 1. 12. 2016, 20:00
Metody výuky jako podpůrná opatření

Úprava metod výuky je jedno z podpůrných opatření v rámci společného/inkluzivního vzdělávání. Výuka je na metodách založena. Faktem je, že máme-li upravovat metody individuálně jako podpůrné opatření, měli bychom v nich mít nějaký jasný, užitečný, pochopitelný a snadno použitelný systém. Mgr. Anna Doubková a PaedDr. Karel Tomek se věnují tomuto tématu mnoho let a rádi se s vámi o nasbírané zkušenosti podělí.

Anotace:
Úprava metod výuky je jedno z podpůrných opatření v rámci společného/inkluzivního vzdělávání. Výuka je na metodách založena.
Faktem je, že máme-li upravovat metody individuálně jako podpůrné opatření, měli bychom v nich mít nějaký jasný, užitečný, pochopitelný a snadno použitelný systém. Věnujeme se tomuto tématu mnoho let a rádi se s vámi o nasbírané zkušenosti podělíme.
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno především pedagogům všech aprobací. Jeho smyslem je podívat se společně na metody práce ve výuce optikou podpůrných opatření. Pokusíme se dát reálná obsah slovům „úprava metod vzdělávání“.

Setkání je ZDARMA.

Lektoři:
Mgr. Anna Doubková a PaedDr. Karel Tomek
Pracují jako stálý tandem Doubková – Tomek (D&T DaT). Oba jsou pedagogové s dlouholetou pedagogickou praxí. Jejich oblíbenými tématy jsou především výukové metody, tvorba a inovace školních vzdělávacích programů a práce s motivací žáků i dospělých – učitelů i jiných pracovníků. Působí jako lektoři DVPP, a to i prostřednictvím moderních technologií (včetně eLearningu). Autoři různých článků, publikací a knih. Poskytují školám konzultace a metodickou podporu. Působí také jako koučové a mentoři v různých oblastech nejen ve školství.

Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Ke stažení

Metody výuky jako podpůrná opatření.pdf

prezentace

592,4KB | Čtvrtek, 01 prosinec 2016 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 2197x od 1 prosinec 2016 do 20 duben 2024