Online setkání: PLÁN PEDAGOGICKÉ PODPORY – JEHO TVORBA, REALIZACE A VYHODNOCOVÁNÍ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 9. 11. 2016.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 9. 11. 2016, 20:00
Plán pedagogické podpory – jeho tvorba, realizace a vyhodnocování

Společné/inkluzivní vzdělávání přineslo mnoho diskusí i novinek. Mgr. Anna Doubková a PaedDr. Karel Tomek (https://goo.gl/qnyAom) nabízí podrobnější pohled na jednu z nich, kterou je plán pedagogické podpory (PPP).

Anotace:
Společné/inkluzivní vzdělávání přineslo mnoho diskusí i novinek. Nabízíme podrobnější pohled na jednu z nich, kterou je plán pedagogické podpory. Naším přáním je, aby si účastníci webináře odnesli jasný názor na to, k čemu PLPP může být pro žáky užitečný a k čemu nikoli. Nabídneme vám postupy, rady a doporučení, která použijete při jeho tvorbě, realizaci a vyhodnocování. Po absolvování webináře byste měli být schopni nastavit tyto procesy na vaší škole optimálně.
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno především výchovným poradcům, případně dalším pracovníkům školních poradenských pracovišť, třídním učitelům a učitelům, kteří mají zájem seznámit se s novou možností podpory žáků, kterým se do vzdělávací cesty postaví nějaká obtíž, kterou je nutné překonat.

Setkání je ZDARMA.

Lektoři:
Mgr. Anna Doubková a PaedDr. Karel Tomek
Pracují jako stálý tandem Doubková – Tomek (D&T DaT). Oba jsou pedagogové s dlouholetou pedagogickou praxí. Jejich oblíbenými tématy jsou především výukové metody, tvorba a inovace školních vzdělávacích programů a práce s motivací žáků i dospělých – učitelů i jiných pracovníků. Působí jako lektoři DVPP, a to i prostřednictvím moderních technologií (včetně eLearningu). Autoři různých článků, publikací a knih. Poskytují školám konzultace a metodickou podporu. Působí také jako koučové a mentoři v různých oblastech nejen ve školství.

Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Ke stažení

Odkazy, které lektoři sdíleli v chatu:

Odkaz na info o PLPP v Průvodci RVP ZV: http://digifolio.rvp.cz/view/view.php?id=10466
 
Odkaz na materiál ke vzdělávání žáků cizinců: http://www.msmt.cz/file/38978
 
Průvodce o úpravách RVP ZV: http://rvp.cz/pruvodce

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 3125x od 9 listopad 2016 do 19 březen 2024