Online setkání: OZOBOTI NAPŘÍČ PŘEDMĚTY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 12. 9. 2018.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 12. 9. 2018, 20:00
Ozoboti napříč předměty

Ozobot byl vyvíjen jako hračka pro děti, která propojuje virtuální svět se světem reálným, vede k logickému myšlení a kreativnímu přístupu. Jak bychom mohli tohoto malého “sledovače čáry” využít ve výuce (nejen informatiky) nám ukáže Eva Fanfulová.

Stručná anotace:

Webinář prezentuje možnosti využití malých robůtků Ozobot ve výuce od úplného začátku až po složitější aktivity. Zároveň může sloužit jako inspirace pro učitele různých předmětů. Na online setkání si ukážeme jak práci s Ozobotem bez počítače, tak s počítačem nebo tabletem. Součástí prezentace budou i  odkazy na zajímavé webové stránky či online aplikace.

Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno 
  • učitelům 1. i 2. stupně, kteří uvažují o případném využití Ozobotů ve výuce,
  • každému, kdo se chce o malých robůtcích něco dovědět a třeba si s Ozobotem jen "hrát".

Setkání je ZDARMA.
Lektorka:
Eva Fanfulová je původně vystudovaná stavební inženýrka, s mnohaletými pedagogickými zkušenostmi i s využíváním digitálních technologií ve výuce různých předmětů. Velkým koníčkem je pro lektorku robotika, a především práce s robotickými hračkami a jejich využití již od předškolního vzdělávání. V současné době lektorka pracuje v Národním ústavu pro vzdělávání, kde se podílí na přípravě revize RVP v oblasti ICT a Informatiky.

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Ozoboti napříč předměty.pdf

prezentace

3,9MB | Středa, 12 září 2018 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Zpětná vazba

Pavlína Hublová - 17 září 2018, 7:47

Dovoluji si předat hodnocení (nejen) webináře, které jsem obdržela do e-mailu: "Dnes som sa zúčastnila webinára Ozoboti napříč předměty. Super, veľká pochvala! Metodický portál je perfektný, je tu množstvo materiálov a inšpirácií." Ivana, SK

Pohled byl zobrazen 2559x od 11 září 2018 do 28 březen 2024