Online setkání: DÍTĚ S PORUCHOU POZORNOSTI (ADHD, ADD) VE ŠKOLE I DOMA

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 11. 11. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 11. 11. 2020, 20:00
Dítě s poruchou pozornosti (ADHD, ADD) ve škole i doma

Mgr. Jana Divoká se zabývá komplexní podporou dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, jejich rodičů a pedagogických pracovníků, kteří s nimi na školách pracují. Proto si nenechte ujít její druhý webinář!

Cíl setkání:
  • Zprostředkovat účastníkům zkušenosti pedagoga a zároveň psychoterapeuta pracujícího s dětmi s poruchou pozornosti resp. ADHD, ADD
  • Podělit se o v praxi se ukazující funkční možnosti podpory těchto dětí vč. odkazů na zdroje praktických informací k tématu.
  • Pohled pedagoga a psychoterapeuta doplnit i o pohled rodiče dítě s poruchou pozornosti (v kombinaci s poruchami učení)
Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno zejména pedagogickým pracovníkům (mateřských, základních i středních škol) či studentům pedagogiky, ale i rodičům dětí s poruchou pozornosti či dalším zájemcům o problematiku.

Setkání je ZDARMA.
Rámcový program setkání / témata:
  • V rámci semináře se dotkneme oblasti teorie (etiologie ADHD, projevů poruchy pozornosti a důsledků pro dítě, možností diagnostiky, souvislostí s dalšími diagnózami atp.)
  • Stěžejní část budou tvořit praktické zkušenosti při práci s dětmi s ADHD, a to jak z pohledu pedagoga, tak i terapeuta a rodiče, ale i dítěte.
  • „Praktická část“ seminář přinese jak několik kazuistik z praxe, tak i možnost diskutovat o vlastních zkušenostech účastníků s dětmi s ADHD ev. jinými přidruženými problémy. Budeme se věnovat sdílení praktických zkušenosti při práci s dětmi s poruchou pozornosti, zejména prodiskutujeme některé postupy či přístupy, které se při práci s dětmi s problémy v učení a chování ukázaly jako užitečné.
  • Po celou dobu setkání bude prostor pro aktivní zapojení účastníků - sdílení zkušeností, kladení dotazů. Pokud máte již nyní k tématu otázky, na které byste chtěli získat odpovědi, můžete je zaslat předem na e-mail: info@janadivoka.cz. Budou zařazeny do programu setkání.
Lektorka:

Mgr. Jana Divoká vystudovala Pedagogickou fakultu University Karlovy v Praze (obor učitelství pro I. stupeň ZŠ) a mj. prošla výcvikem „Umění terapie“ v systemické a rodinné psychoterapii. Má letité zkušenosti jako pedagog, psychoterapeut, lektor a metodik. Pracovala jako učitelka na 1. i 2. stupni ZŠ, včetně působení ve speciální třídě pro děti s lehkým mentálním postižením. Přednáší na 3. lékařské fakultě UK Základy pedagogiky a speciální pedagogiku budoucí fyzioterapeuty. Vede vlastní poradnu zaměřenou zejména na individuální terapii dětí, dospívajících i dospělých, ale i terapii párovou či rodinnou. Také se v rámci dalších projektů zabývá komplexní podporou dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, jejich rodičů a pedagogických pracovníků, kteří s nimi na školách pracují.


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam

Ke stažení

Dítě s poruchou pozornosti (ADHD, ADD) ve škole i doma.pdf

prezentace

5MB | Středa, 11 listopad 2020 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 2749x od 11 listopad 2020 do 24 duben 2024