Online setkání: MOOC - A DALŠÍ MOŽNOSTI PRO PROFESNÍ ROZVOJ UČITELŮ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 11. 10. 2017.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 11. 10. 2017, 20:00
MOOC - a další možnosti pro profesní rozvoj učitelů

Před šesti měsíci nám Ing. et Mgr. Vladimíra Pavlicová nabídla projekt, který pracuje s volně dostupnými výukovými materiály. Volně dostupné jsou také tzv. MOOC kurzy. Víte o nich vše potřebné, abyste je mohli využívat?

Anotace setkání:

V rámci webináře představíme různé možnosti pro profesní rozvoj učitelů a vedoucích pracovníků škol, které nabízí Dům zahraniční spolupráce - vzdělávání z domova (on-line), v České republice nebo v zahraničí. Zaměříme se především na European Schoolnet Academy (bezplatné masivní otevřené on-line kurzy pro učitele a další zájemce o začleňování digitálních technologií do výuky a inovativní výukové metody), aktivitu eTwinning (největší online komunita škol v Evropě umožňující realizovat mezinárodní projekty s podporou digitálních technologií a vzdělávat se v této oblasti) a program Erasmus+ (v něm mohou školy např. získat grant na další vzdělávání pedagogů formou účasti na mezinárodních seminářích nebo návštěvy výuky na partnerské škole v zahraničí).

Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno učitelům a vedoucím pracovníkům všech typů škol (MŠ, ZŠ, SŠ), kteří se chtějí dále vzdělávat.
Webinář je zdarma.
Cíle setkání:
  • Seznámit účastníky s možnostmi dalšího profesního rozvoje on-line (masivní otevřené on-line kurzy, webináře, atd.), v České republice a v Evropě.
  • Představit účastníkům aktivitu eTwinning a ukázat nabídku souvisejících vzdělávacích aktivit.
  • Ukázat účastníkům, na jaké typy aktivit podporujících profesní rozvoj pedagogů mohou získat grant v rámci programu Erasmus+.
Lektorky:

Ing. et Mgr. Vladimíra Pavlicová – pracuje v Domě zahraniční spolupráce (www.dzs.cz), kde se věnuje především projektům v rámci sdružení European Schoolnet.

Mgr. Pavlína Toporská - pracuje v Domě zahraniční spolupráce (www.dzs.cz) jako konzultantka projektů školního vzdělávání programu Erasmus+.


Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Ke stažení

MOOC - a další možnosti pro profesní rozvoj učitelů.pdf

prezentace

2MB | Středa, 11 říjen 2017 | Detaily

Doprovodný článek

MOOC a další možnosti pro profesní rozvoj učitelů

Učitelé, kteří se zajímají o nové metody a aktivity, které by mohli začlenit do své výuky, mají široké možnosti jak se vzdělávat, a to z pohodlí svého domova (webináře, online kurzy), ve svém regionu nebo i v zahraničí. Dům zahraniční spolupráce, přímo řízená organizace MŠMT, administrující programy Evropské komise a další programy a sítě v oblasti vzdělávání, nabízí učitelům všechny tři výše uvedené možnosti.

Celý článek >>

Ing. et Mgr. Vladimíra Pavlicová - všechny webináře s lektorkou

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1039x od 11 říjen 2017 do 25 duben 2024