Online setkání: BADATELSKY ORIENTOVANÁ VÝUKA

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 2. 11. 2017.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 2. 11. 2017, 20:00
Badatelsky orientovaná výuka (jak bádat venku, napříč předměty, pohled z praxe)

Badatelsky orientované učení je metoda, která jde napříč předměty a pokud je správně vedená, posiluje kompetence k učení. V otevřeném bádání se učitel stává průvodcem a žák badatelem, stanovuje otázku, řeší hypotézu, zkoumá, pracuje v týmu, své výsledky prezentuje a obhajuje. Jak bádat otevřeně a venku v zahradě, v lese, na louce, to vám přiblížíme v následujícím webináři. 

Komu je setkání určeno:
Bádat mohou učitelé na prvním i druhém stupni, i na SŠ, princip je pořád stejný, jen jde o náročnost výzkumu a metod a pomůcek. Bádat mohou i mimoškolní pedagogové na táborech, ideální třeba ro debrujáry, ae i skauty v přírodě...
Setkání je ZDARMA.
Lektor:

Ing. Martin Kříž, vedoucí ekocentra, Ekocentrum Chaloupky Kněžice, Kněžice 109, 675 21 Okříšky. Samozřejmostí služeb centra je školení pro celý učitelský sbor na míru konkrétní školní zahrady, nabídka adekvátní literatury apod.


Užitečné odkazy:

RVP audio/video

Ke stažení

Badatelsky orientovaná výuka.pdf

prezentace

3MB | Čtvrtek, 02 listopad 2017 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1595x od 2 listopad 2017 do 26 duben 2024