Online setkání: INSPIROMAT PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY II

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 9. 5. 2018.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 9. 5. 2018, 20:00
Inspiromat pro mateřské školy II

Inspiromat pro mateřské školy II navazuje na Inspiromat I (http://bit.ly/2qJOMDe) a je zaměřený na prezentaci environmentálních, pohybových, dramatických a matematických činností v MŠ. Lektor Michael Novotný se na vás již těší.

Anotace setkání:

Webinář inspiromat pro mateřské školy II, navazuje na seminář I a je zaměřené na prezentaci environmentálních, pohybových, dramatických a matematických činností, které jsou prakticky vyzkoušeny a lze je aplikovat do vzdělávací nabídky mateřské školy. Jedná se o činnosti, které reflektují vývojová specifika dětí předškolního věku a odpovídají věku předškolních dětí.

Cílem prezentace bude nabídnout účastníkům webináře nové či inovativní náměty pro jejich práci v mateřské škole. Setkání je určeno primárně učitelům a učitelkám mateřských škol, ale také pedagogům primárního stupně základních škol. 

Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno učitelkám mateřských škol a elementaristkám. Inspiraci jistě přineseme i rodičům předškoláků.

Setkání je ZDARMA.

Lektor:
Mgr. Michael Novotný

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Inspiromat pro mateřské školy II.pdf

prezentace

318,1KB | Středa, 09 květen 2018 | Detaily

Hry a aktivity z webináře v článcích na Metodickém portálu

  • Hry v přírodě
    pohybové a smyslové hry, které lze využít při pobytu na školní zahradě, v přírodním prostředí i při pobytech ve školách v přírodě
    (Na vodníka, Letadlo, Na honěnou, Na želvičky, Pexeso, Lidské pexeso, Slepice v kurníku, Vyhazovaná, Sovy a vrány, Chůze poslepu, Překážková dráha, Skupinový běh, Čísla na stromech, Pamatovaná, Poznávaná, Skákaná, Bacily)
  • Pojďme si hrát na indiány
    hry a činnosti inspirované indiány Severní Ameriky
    (hry s peříčky, dramatické hry, jak se co vyrábí, jaké informace by měl každý indián znát...)

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1389x od 9 květen 2018 do 28 duben 2024