Online setkání: PROBLÉMY NADANÝCH ŽÁKŮ S UČITELI A PROBLÉMY UČITELŮ S NADANÝMI ŽÁKY – JE TO PROBLÉM?

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 18. 12. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 18. 12. 2019, 20:00
Problémy nadaných žáků s učiteli a problémy učitelů s nadanými žáky – je to problém?

Doc. PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D. nabídne popis a rozklíčování některých situací, k nimž by nemuselo ve školách docházet, kdyby učitelé věděli, s jakými vlastnostmi nadaných žáků se mohou setkat a kdyby měli znalosti, jak v takových modelových případech reagovat a postupovat.

Anotace setkání:

Nadaní žáci tvoří menšinu žáků v českých školách stejně, jako jinde ve světě. To ale neznamená, že bychom tuto menšinu měli přehlížet, že bychom měli podléhat nesmyslným mýtům, které se k nadaným žákům váží a kterými se mnozí lidé řídí. Bohužel, někdy se k těmto lidem řadí i učitelé. Pak vznikají problémy. Neinformovanost učitelů o nadaných žácích na mnoha školách stále přetrvává, i když se tento stav pozvolna lepší. Je to ovšem běh na dlouhou trať. Přesto by řada vzájemných problémů nastávat nemusela – stačí se navzájem respektovat, tolerovat a hlavně, mít dostatek informací. Webinář nabídne popis a rozklíčování některých situací, k nimž by nemuselo ve školách docházet, kdyby učitelé věděli, s jakými vlastnostmi nadaných žáků se mohou setkat a kdyby měli znalosti, jak v takových modelových případech reagovat a postupovat.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno 

  • učitelům a učitelkám v základních školách a dalších zařízeních pro školní děti

  • každému, kdo se zajímá o vzdělávání nadaných dětí

Setkání je ZDARMA.
Lektorka:

Doc. PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.


Užitečné odkazy (postupně přidáme):

Videozáznam setkání

Doplníme co nejdříve!

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1408x od 18 prosinec 2019 do 29 březen 2024