Online setkání: DIFERENCOVANÁ VÝUKA ANEB JAK PRACOVAT S NADANÝMI ŽÁKY V BĚŽNÉ TŘÍDĚ - PRAKTICKÉ ODPOVĚDI NA PRAKTICKÉ OTÁZKY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 18. 4. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 18. 4. 2019, 20:00
Diferencovaná výuka aneb Jak pracovat s nadanými žáky v běžné třídě - praktické odpovědi na praktické otázky

Doc. PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D. si pro nás připravila zcela praktický webinář, který bude formou otázek a odpovědí z praxe formulovat zásadní body práce s nadanými žáky.

Co nás čeká:
  • učíme nadané žáky (není pravda, že ve školách nejsou)
  • mají jiné edukační nároky - jaké to jsou?
  • umí s nadanými žáky učitelé pracovat?
  • proč to někdy jde a jindy nejde?
Anotace setkání:

Problematika existence nadaných žáků si již ve většině českých škol získala zaslouženou pozornost. O jejich odlišných edukačních potřebách se také hovoří. Učitelům se dostaly do povědomí informace o nutnosti adekvátní podpory nadaných žáků. Jaká ale tato podpora konkrétně je, v čem spočívá? Jaké jsou konkrétní kroky a náměty pro práci s nadanými žáky v běžné třídě? Zkusím vám odpovědět.

Webinář je tedy zaměřen vysoce prakticky. Cílem je odpovídat na konkrétní dotazy učitelů, asistentů pedagogů a dalších jeho účastníků, které přímo souvisí s projevy a prací s nadanými žáky v každodenní výuce. Otázky mohou v ideálním případě vycházet z vlastní praxe dotazovatelů. Odpovědi pak mohou pomoci jak těm, kteří otázky kladou, tak samotým nadaným žákům.

Komu je setkání určeno:
  • učitelům všech stupňů vzdělávání, vedoucím pracovníkům, asistentům pedagoga
Setkání je ZDARMA.
Lektorka:

Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Webinář je finančně podpořen a spoluorganizován realizačním týmem projektu PPUČ v rámci kampaně Gramotnosti.pro život, Učíme v souvislostech.
Projekt i kampaň realizuje NÚV, www.gramotnosti.pro a www.ppuc.cz.

Pohled byl zobrazen 2204x od 18 duben 2019 do 28 březen 2024