Online setkání: DIGITÁLNÍ GRAMOTNOST V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 31. 10. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 31. 10. 2019, 20:00
Digitální gramotnost v předškolním vzdělávání

Informační technologie v MŠ ano, či ne? Autorka seriálu článků Informační technologie v mateřské škole Bc. Jana Smolková se spolu s námi zamyslí nad možnostmi rozvoje digitální gramotnosti dětí předškolního věku.

Anotace setkání:

Příběhy lákají děti k poznávání světa

Webinář pro nás připravily Jana Smolková a Stanislava Korcová.. Společně nás seznámí se souborem příběhů robůtka TIO, jehož prostřednictvím si přiblížíme možnosti rozvoje digitální gramotnosti dětí předškolního věku.

TIO je robůtek, jehož jméno v sobě nese nejen jeho oblíbené slovní spojení „ty jo“, ale především základní myšlenku příběhů – Technologie Informace Objevy. Přibližuje dětem různé formy využívání technologií v běžném životě, a to včetně péče o zdraví, téma etiky a bezpečí v digitálním světě, dodržování pravidel, co znamená hrát fér a další. Autorské příběhy jsou doplněny o náměty na rozvíjející činnosti a návodné otázky, které přinášejí učitelům metodickou podporu.

Webinář je finančně podpořen a spoluorganizován realizačním týmem projektu PPUČ v rámci kampaně Gramotnosti.pro život, Učíme v souvislostech. Projekt i kampaň realizuje NÚV, www.gramotnosti.pro a www.ppuc.cz.
Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům mateřskýých škol a 1. stupně ZŠ, asistentům pedagoga, rodičům.

Setkání je ZDARMA.
Lektoři:

Mgr. Jana Smolková - garant předškolního vzdělávání NÚV, IPs Podpora práce učitelů – garant vzdělávací oblasti, IPs APIV A - odborný garant DVPP

Stanislava Korcová


Užitečné odkazy (postupně přidáme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Digitální gramotnost v předškolním vzdělávání.pdf

prezentace

3,1MB | Čtvrtek, 31 říjen 2019 | Detaily

Projekt TIO - úvod.pdf

629,1KB | Čtvrtek, 31 říjen 2019 | Detaily

TIO a Robosvět.pdf

1011,5KB | Čtvrtek, 31 říjen 2019 | Detaily

TIO a signál.pdf

1015,7KB | Čtvrtek, 31 říjen 2019 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Webinář je finančně podpořen a spoluorganizován realizačním týmem projektu PPUČ v rámci kampaně Gramotnosti.pro život, Učíme v souvislostech.
Projekt i kampaň realizuje NÚV, www.gramotnosti.pro a www.ppuc.cz.

Pohled byl zobrazen 1889x od 31 říjen 2019 do 27 duben 2024