Online setkání: ČTENÍ, TO JE ZÁBAVA

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve čtvrtek 24. 10. 2019.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Čtvrtek 24. 10. 2019, 20:00
Čtení, to je zábava

Na dubnový webinář k matematické gramotnosti navazuje webinář s tématem čtenářské gramotnosti. Jovanka Rybová, Tomáš Koten si pro nás připravili množství praktických námětů a příkladů z praxe. NÁHRADNÍ TERMÍN

Anotace setkání:

Jak vzbudit zájem, zvýšit výkon a zapojit žáky max. do výuky nejen v hodinách českého jazyka na 1. stupni ZŠ? Na to se vám pokusí dát odpověď webinář s názvem „Čtení, to je zábava“. V úvodu si ukážeme aktivizační činnosti zaměřené na koncentraci a pozornost a také aktivity, které mohou přitáhnout žáky ke čtení. V další části se pokusíme ukázat, jak lze rozvíjet čtenářskou gramotnost ve všech předmětech, které vyučujeme na 1. stupni základní školy (výuka napříč předměty). Tyto aktivity propojíme s výstupy metodického materiálu „Čtenářská gramotnost v uzlových bodech vzdělávání“.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům 1. stupně ZŠ, asistentům pedagoga, rodičům.

Setkání je ZDARMA.
Lektoři:

Jovanka Rybová, Tomáš Koten


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Čtení to je zábava.pdf

prezentace

2,7MB | Čtvrtek, 24 říjen 2019 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Webinář je finančně podpořen a spoluorganizován realizačním týmem projektu PPUČ v rámci kampaně Gramotnosti.pro život, Učíme v souvislostech.
Projekt i kampaň realizuje NÚV, www.gramotnosti.pro a www.ppuc.cz.

Pohled byl zobrazen 1776x od 23 květen 2019 do 23 duben 2024