Online setkání: FORMATIVNÍ HODNOCENÍ

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 12. 2. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 12. 2. 2020, 20:00
Formativní hodnocení

Seznámíme se s různými pohledy na proces hodnocení dovedností žáků, produktů, které žáci vytvářejí, a procesů, kterými procházejí. Porovnáme hodnocení žáků vzhledem k cílům (sumativní hodnocení) a hodnocení vzhledem k jejich individuálnímu pokroku (formativní hodnocení). Zaměříme se na to, jak sbírat informace o jednotlivých žácích, abychom jim mohli poskytnout ucelenou zpětnou vazbu, a jak k tomuto účelu slouží žákovská portfolia. Budeme hodnotit s pomocí kritérií hodnocení a zvláštní prostor bude věnován hodnocení dovedností, které směřují k rozvoji klíčových kompetencí.

Komu je setkání určeno:
  • učitelům základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií 
Setkání je ZDARMA.
Lektor:

Mgr. Jiří Hruška – učitel, facilitátor, mentor, lektor. 


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

RVP audio/video

Ke stažení

Formativní hodnocení.pdf

prezentace

486KB | Středa, 12 únor 2020 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 4617x od 12 únor 2020 do 28 březen 2024