Online setkání: FORMATIVNÍ HODNOCENÍ II

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 29. 4. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 29. 4. 2020, 20:00
Formativní hodnocení II

Tipů pro zavedení formativního hodnocení bylo při webináři v únoru tolik, že nezbylo než neplánovat pokračování. Mgr. Jiří Hruška bude tedy pokračovat v inspiraci.

Tento webinář volně navazuje na webinář Formativní hodnocení, který proběhl dne 12. 2. 2020. Společně budeme řešit témata, která s tématem webináře úzce souvisejí. Jednak se podíváme na souhrn doporučení pro zavádění formativního hodnocení do praxe školy. To, jak sbírat důkazy o učení jednotlivých žáků, abychom se nezahltili prací, spočívá především v tom, že to žáky naučíme a oni si pak sami budou tyto důkazy sbírat, třídit a průběžně s nimi pracovat, což bude řešit druhá část webináře zaměřená na žákovská portfolia. A to, aby žák dopředu věděl, za co a jak bude hodnocen, bude předmětem části zaměřené na kritéria hodnocení a kriteriální rámce pro hodnocení žáků.

Komu je setkání určeno:
  • učitelům základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií 
Setkání je ZDARMA.
Lektor:

Mgr. Jiří Hruška – učitel, facilitátor, mentor, lektor. 


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam setkání

Ke stažení

Formativní hodnocení II.pdf

prezentace

1,4MB | Středa, 29 duben 2020 | Detaily

Hodnocení - důvěra, dialog, růst.pdf

bonus

1,4MB | Čtvrtek, 30 duben 2020 | Detaily

M kritéria hodnocení.docx

bonus

27,2KB | Čtvrtek, 30 duben 2020 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1727x od 29 duben 2020 do 19 duben 2024