Inspiromat 2012

od Inspiromat

Inspiromat vznikl před několika lety jako elektronická verze stolního kalendáře VÚP. Každoročně uvedl 12 témat, jedno na každý měsíc.

S portálovými tématy pokračujeme i v roce 2012...

INSPIROMAT 2012

Inspiromat Metodického portálu je založen na potřebách a aktivitě uživatelů. Téma Inspiromatu tvoří články, wiki, sbírky odkazů na portál i na jiné weby, diskuze nad tématy, nad zkušenostmi, otázkami, názory... 

Inspiromat 2012 nabízí učitelům:  

  • informace k tématu přehledně na jednom místě
  • možnost spoluvytvářet téma

Inspiromat 2012

Inspiromat vznikl před několika lety jako elektronická verze stolního kalendáře VÚP. Každoročně uvedl 12 témat, jedno na každý měsíc. Doporučujeme přehled dosavadních ročníků Inspiromatu:
 
S portálovými tématy chceme pokračovat i v roce 2012. 
 
Navrhujeme, že letos uděláme změny:
  • Témata budou tvořit klasicky články, blogové příspěvky, stránky ve wiki, sbírky odkazů na portál i na jiné weby a také diskuze nad tématy, nad zkušenostmi, otázkami, názory. Použijeme kterýkoli modul portálu, bude-li se hodit pro to, co chceme společně dělat. Shromáždíme samozřejmě všechno, co už na Metodickém portálu je (a že toho není zrovna málo). 
  • Hlavní roli budete hrát vy, uživatelé portálu. Témata budeme totiž stavět spoluprací. Podle svých potřeb a zájmů ovlivníte, kam se bude dané téma ohýbat a rozvětvovat. Přemýšlejte, co byste rádi na Metodickém portálu letos rozvíjeli a prohlubovali! 
  • My, v týmu Metodického portálu RVP.CZ, se budeme snažit dodat odborníky, experty, praktiky, materiály, informace... 
  • V maximální míře podpoříme autory teoretických i praktických příspěvků na Metodickém portálu RVP.CZ.
  • Všechny nově vzniklé materiály k tématu získají ocenění Inspiromatu 2012.
  • Každé téma bude trochu jiné, každé bude ale plné dění: Kromě materiálů a informací budeme diskutovat, vyměňovat si zkušenosti, ptát se navzájem a odpovídat si, pořádat sbírkové (až sběratelské) akce, společně vytvářet wiki stránky, shromažďovat odkazy... 
  • Témata nebudeme omezovat nutně na měsíc! Akční čas může být přeci i delší, podle toho, jak se téma bude rozvíjet. A tak počítáme s tím, že akční čas témat se bude překrývat, nemusí ”běžet” jen jedno téma.
 
Všechna témata najdete vždy v tomto hlavním rozcestníku Inspiromatu v digifoliu (ta “v akci” i ta v relativním odpočinku) a v nich přehledy všeho, co se v průběhu akce urodilo i událo. Témata lze samozřejmě kdykoli doplňovat a je to dokonce záhodno! Když narazíte na něco zajímavého, přidejte to!

Věříme, že se v tématech společně potkáme. Každý z nás něco má, zná, či umí. Když to vše dáme dohromady, bude každý z nás mít, znát a umět o něco víc.
Pomozte nám rozvíjet portálová témata INSPIROMATU 2012!

Blog Inspiromat 2012

Každý z nás něco má, zná, či umí. Když to vše dáme dohromady, bude každý z nás mít, znát a umět o něco víc. Pomozte nám rozvíjet INSPIROMAT 2012!
Naposledy aktualizováno 29 březen 2024, 6:05

Témata INSPIROMATU 2012

 
Jaké téma byste potřebovali rozebrat v příštím školním roce? Napište nám! 

Inspiromat

AKTUÁLNĚ

2.7.2012
Přejeme pěkné léto, užijte si zaslouženého odpočinku! Věříme, že prázdninové volno může být ten pravý čas pro zásobárnu podnětů na Metodickém portálu RVP.cz.
 
22.5.2012 
Začíná se utěšeně rozjíždět diskuze k tématu EVVO - příklady dobré praxe. Přidejte svou zkušenost do modulu Diskuze
 
11.5.2012
Videozáznam z online setkání k přípravným třídám je k dispozici v modulu AudioVideo
 
1.5.2012
Zahajujeme sběr příkladů dobré praxe k těmto tématům: malotřídky, školní družina, školní klub, EVVO (Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta). 
 
24.4.2012
Online setkání k tématu Přípravné třídy proběhne 2.5.2012 od 19h. Další informace v blogu. Napište nám, jestli přijdete a co byste se rádi dozvěděli - v diskuzi k setkání.
 
 
 
 
 
Pohled byl zobrazen 6143x od 30 květen 2014 do 29 březen 2024