Online setkání: ONLINE PRACOVNÍ SEŠITY

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 7. 6. 2017.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 7. 6. 2017, 20:00
Online pracovní sešity

MAJÍ PRACOVNÍ LISTY SMYSL?

...aneb proč, jak a za jakým účelem vytvářet pracovní listy (možná nejen) v humanitních předmětech…

Anotace:

Úvodní otázkou této krátké anotace jsem se začal zabývat teprve poté, co jsem si uvědomil, jak stále častěji vytvářím pracovní listy do svých hodin dějepisu a mediální výchovy. Samozřejmě jsem se k odpovědi nedostal, protože dotazy po smyslu čehokoliv bývají opravdu zapeklité. Každopádně jsou ale právě tyto otázky klíčem k uvědomění si mnohého, na co při tvoření pracovních listů “nezbývá” čas.

Mezi zajímavé možné odpovědi/otázky patří:

  • co učitele donutí vytvářet si vlastní pracovní listy,
  • proč nesáhne po mnoha dostupných a předem připravených listech,
  • jak může takový pracovní list vypadat,
  • proč se jednotlivé verze pracovních listů (ne)liší,
  • čeho lze pracovním listem dosáhnout,
  • jaké jsou možnosti pracovního listu v online a offline prostředí,
  • jaké otázky, nebo náměty bude obsahovat trochu “jiný” pracovní list, který se zaměřuje na dovednosti a jejich charakteristiku.
Pomocí ukázek konkrétních pracovních listů bychom mohli dospět nejen k určité kategorizaci, ale i k diskuzi nad vlastními postřehy. Myslím, že stále nevím, v jaké situaci použít worksheet místo handout, co volíte vy? Abychom nezůstali jen u “teorie”, tak se podrobněji zaměříme na online nástroje wizer.me a sutori, které umožňují vytvářet a “tisknout” řadu velmi různorodých pracovních listů a jako přidanou hodnotu můžeme vnímat náhled obsahů konkrétních historických a mediálních témat.
Komu je setkání určeno:
Setkání je určeno všem otevřeným učitelům.
Setkání je zdarma.
Lektor:
Martin Vonášek - učitel na střední škole, vyučující dějepisu a mediální výchovy, příležitostný hráč a zájemce o oblast indie game.

Užitečné odkazy:

Videozáznam setkání

Ke stažení

Online pracovní sešity.pdf

prezentace

1,6MB | Středa, 07 červen 2017 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 2252x od 7 červen 2017 do 20 duben 2024