Online setkání: JAK PODPOŘIT TŘÍDU, ABY BYLA FUNGUJÍCÍM TÝMEM?

od Metodický portál RVP.CZ, NPI ČR

Online setkání se konalo ve středu 25. 11. 2020.
 
Metodický portál RVP.CZ využívá prostředí Big Blue Button, které umožňuje online komunikaci mezi účastníky, audio a video prezentace, moderaci i záznam celé diskuze. 
Těšte se na zajímavá témata!

Středa 25. 11. 2020, 20:00
Jak podpořit třídu, aby byla fungujícím týmem?

Mgr. Jiří Hruška nás již provedl formativním hodnocením, skupinovou prací, motivací. Jaké rady má přichystané pro tvorbu třídy jako týmu?

Anotace setkání:

V rámci webináře se budeme zabývat otázkami: Proč je dobré ze třídy vytvořit fungující tým? A jak toho můžeme docílit? Obsah webináře je rozdělen na čtyři části:

  1. Přípravná fáze: Aktivity zaměřené na poznávání žáků, rozvoj spolupráce, komunikace a tolerance, na rozvoj diskusních dovedností a rozvoj empatie a důvěry ap.
  2. Zahajovací fáze: Zahájení školního je pak spojeno zejména s tvorbou třídních pravidel, celoročního plánu a kritérií hodnocení celoroční práce týmu.
  3. Průběžná/realizační fáze: V průběhu školního roku se zájem soustředí podle potřeb na rozvoj klíčových kompetencí, práci se žákovskými portfolii, průběžné vyhodnocování dodržování třídních pravidel, krátkodobými plány a jejich vyhodnocování, ev. i na realizaci dlouhodobých projektů.
  4. Evaluační fáze: Na konci školního roku by mělo dojít k vyhodnocení celoroční práce na základě předem nastavených kritérií a hledání optimálních cest pro příští období.
Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií 

Setkání je ZDARMA.
Lektor:

Mgr. Jiří Hruška – učitel, facilitátor, mentor, lektor. http://jiri_hruska.sweb.cz


Užitečné odkazy (postupně doplníme):

Videozáznam

Ke stažení

motivace.pdf

bonus

193,6KB | Středa, 25 listopad 2020 | Detaily

potřeby žáků.pdf

bonus

541,4KB | Středa, 25 listopad 2020 | Detaily

Jak podpořit třídu, aby byla fungujícím týmem.pdf

prezentace

1MB | Středa, 25 listopad 2020 | Detaily

O online setkávání na Metodickém portálu

Metodický portál RVP.CZ nabízí svým uživatelům tematická setkání v online prostředí. Mají formu webinářů, webových seminářů. Konají se (dle přání uživatelů) obvykle ve večerních hodinách.

Na setkání zveme zajímavé hosty. Uvítáme náměty na hosty a témata i od vás!

Pokud můžete doporučit zajímavou osobnost, která by se chtěla stát hlavní prezentující osobou našeho setkání, nebo máte přímo vy nějaké téma vhodné pro online vzdělávací webinář, neváhejte se ozvat na setkavani@rvp.cz nebo v diskuzním fóru.

Pohled byl zobrazen 1243x od 25 listopad 2020 do 16 duben 2024